Extreme

« Ohjekirja unelmiesi löytämiseen | Duurisointuja arkeen »

Ravintoinspiraatio takaisin

Aihe Uncategorized, 12.10.2018 20:13, Anni Saari

Olen jumiutunut. Nimittäin ruokaohjeisiin. Etenkin niihin ruokaohjeisiin, joita on kokattu lapsuudenkodissani ahkerasti. Kasvissyöjänä olen muuttanut reseptit lihattomiksi, mutta perusidea on kaikessa sama kuin mitä olen syönyt viimeiset kaksikymmentä vuotta.

Rakastan ruuanlaittoa, mutta odotettavasti kyllästyin täysin alati toistuviin resepteihin. Muutaman viikon turhautumisnuudelinsyönnin jälkeen päätin alkaa katsomaan YouTubesta ruokavideoita ja kirjaamaan ideoita muistiin puhelimeen. Voi, kuinka monipuolisemmaksi ruokavalioni onkaan muuttunut.

Olen löytänyt aivan uudenlaisia raaka-aineita keitoksiini. Paras esimerkki tästä on uusi tuttavuuteni myskikurpitsa, joka soseutui inkiväärin kera maukkaaksi keitoksi. Lisäksi annos oli halpa, sillä puolentoista kilon kurpitsa maksoi alle kaksi euroa. Söin soppaa viisi päivää.

Olen hoksannut, että uuden kokeileminen ei välttämättä tarkoita mitään supererikoista. Se voi olla myös sitä, että kokeilee jotain verrattain tavallista, joka ei kuulu perinteisesti omaan arkeen. Olen tottunut ruisleipään, vaihdoin viikonlopuksi luksukseen ja pistin patongin uuniin mozzarellan ja aurinkokuivatun tomaatin kera. Tavallisen pizzapohjan sijaan kokeilin riisikakkuja. Melko tavanomaista, mutta minulle erilaista.

Kaikkein tärkeintä on kuitenkin ollut inspiraation löytäminen uudestaan. Ruokakauppaan mentäessä sitä suunnittelee ostavansa vaikka ja mitä uutta ja jännittävää, mutta paikan päälle päästyään pää tuntuu tyhjenevän, ja ainoa ostoskoriin eksyvä asia on kurkku. Kun olen kirjoittanut reseptejä muistiin, pään tyhjeneminen ei haittaa. Kirjoitan aina mielenkiintoisen reseptin heti ylös, muuten se unohtuu. Uusista ideoista syntyy uutta inspiraatiota.

Kommentoi

Extreme Extreme-blogit

  • Extremen blogia kirjoittavat Turun ja lähialueen oppilaitoksissa opiskelevat nuoret. Extremeläiset pyrkivät kirjoittamaan nuoria kiinnostavista asioista nuorten omista näkökulmista. Tekstejä tehdään innosta ja intohimosta, he sanovat.

Aiheet

  • No categories

Etsi blogista

Copyright © 1996-2018 Turun Sanomat | Sivun alkuun | Etusivulle