Extreme

« Ei ihan kullan kallis | Ravintoinspiraatio takaisin »

Ohjekirja unelmiesi löytämiseen

Aihe Uncategorized, 5.10.2018 20:48, Peppi Kukkonen

Mielestäni suuresti unelmoiminen on aina ollut avain elämässä etenemiseen. Aina kun teemme valintoja, jotka vievät meitä eteenpäin, on kyseessä tilanne, jossa pitää pysähtyä miettimään tiettyjä kysymyksiä. Pitää pysähtyä miettimään, mihin valinta meitä johtaa, ja viekö se meitä lähemmäksi niitä asioita, joita elämältä toivomme? Unelmointi on tärkeää, sillä se piirtää polun kulkea päämäärättömän haahuilun sijaan. Keskustelujen ja pohdintojen kautta minulle on kuitenkin selvinnyt monien nuorten kokevan, etteivät he omaa unelmia.

Ihmisenä, joka on aina haaveillut paljon, haluaisin uskoa, että jokaisella on unelmia. Ehkä ne vaativat vain vähän selkeytystä tai niitä tarvitsee vähän kutitella ulos, mutta siellä ne ovat, jokaisen meidän sisässä. Olenkin pohtinut keinoja unelmiensa löytämiseen ja omien haaveidensa hahmottamiseen. Toivottavasti niistä on apua, ja onnistut löytämään niiden myötä niin suuria kuin pienempiäkin unelmia. Äläkä unohda tavoitella niitä.

  1. Mieti, mistä olit kiinnostunut pienempänä.

Monilla on ollut lapsena kiinnostuksen kohteita, jotka ovat unohtuneet vuosien varrella. Oletko pitänyt piirtämisestä? Hyvä. Luultavasti sisälläsi elää vieläkin pieni tukahdutettu taiteilija, joka on unohtunut tehdessäsi tilaa yhteiskunnan mielestä järkevämpien asioiden tavoitteluun. Oli lapsuutesi kiinnostuksen kohteina sitten merieläimet tai vanhat elokuvat, aina löytyy keino tehdä niistä osa tulevaisuuttasi ja mahdollista ammattiasi.

  1. Kuvittele eteesi arki, jota toivot eläväsi 20 vuoden päästä.

Mieti kokonainen päivä tulevaisuuden elämässäsi. Millaisesta talosta heräät aamulla, heräätkö yksin vai jonkun vierestä? Joogaatko aamulla, vai kiirehditkö ulos ovesta? Millainen on näkymä ikkunastasi, millainen on matkasi töihin? Ota mielikuvasta esille pieniä elementtejä, kuten meren näkeminen iltalenkillä tai vaikka se, ettei ikinä tarvitse kokata itse, ja mieti, miten saisit saavutettua ne tulevaisuudessa.

  1. Missä olet oikeasti hyvä?

Usein asiat, joissa olemme hyviä, ovat vaatineet harjoitusta. Ja asiat, joita jaksamme sinnikkäästi harjoitella, kiinnostavat meitä paljon. En usko kenenkään harjoittelevan soitinläksyjä montaa tuntia päivässä, jollei todella nauttisi siitä. Haluatko tehdä sitä tulevaisuudessakin? Hyvä. Jälleen yksi unelma.

  1. Mitä muuttaisit tämänhetkisessä tilanteessasi?

Koska olemme ihmisiä, emme luonnollisesti ole koskaan sataprosenttisen tyytyväisiä tilanteeseemme. Hahmota, missä olet juuri nyt (niin konkreettisesti kuin ylipäätään elämässä) ja mieti vähintään viisi asiaa, joita muuttaisit.

  1. Mieti, mitkä asiat tekevät sinut onnelliseksi.

Vähän kuin kohdassa 3, pohdi asioita, jotka saavat sinut hyvälle tuulelle, innostumaan, nauramaan tai kokemaan elämän miellyttäväksi. Unelmat koostuvat niistä asioista, mistä pidämme, ja mitä haluamme enemmän elämäämme. Luovat projektit tai syvälliset pohdinnat intellektuellin keskustelukumppanin kanssa? Molempia? Kyllä kiitos.

Kun olet näiden askeleiden kautta onnistunut avaamaan hieman sitä, mitä toivot ja haaveilet, on aika laatia lista pienistä askeleista unelmiasi kohti. Kuten sanotaan, unelman ja tavoitteen erona on vain suunnitelma, eikö vaan?

Kommentoi

Extreme Extreme-blogit

  • Extremen blogia kirjoittavat Turun ja lähialueen oppilaitoksissa opiskelevat nuoret. Extremeläiset pyrkivät kirjoittamaan nuoria kiinnostavista asioista nuorten omista näkökulmista. Tekstejä tehdään innosta ja intohimosta, he sanovat.

Aiheet

  • No categories

Etsi blogista

Copyright © 1996-2018 Turun Sanomat | Sivun alkuun | Etusivulle