Extreme

« Juhannuksen taikaa etsimässä | Jalkapallofaniksi yhdessä yössä »

Onneksi olkoon - opiskelupaikka tai ei

Aihe Uncategorized, 30.6.2018 7:46, Linnea Lahtinen

Jouduin odottamaan tietoa mahdollisesta opiskelupaikasta viime hetkiin asti. Epätietoisuuden tunne oli piinaava ja se raastoi takaraivossa tauotta, vaikka asiaa ei edes tietoisesti olisi pohtinut.

Pääsykokeeni olivat toukokuun alussa ja valintatiedot valuivat sähköpostiin pari päivää sitten. Odottavan aika oli todellakin pitkä!

Hyvinhän siinä sitten kävi, ja syksyllä kutsuu yliopisto. Hyvin suuri ahdistusjärkäle vierähti pois mieleni päältä. Minulla on jo entuudestaan korkeakoulupaikka, joten sain tuta ensikertalaiskiintiön kääntöpuolen. Hain ainoastaan yhteen kouluun kaikki tai ei mitään -asenteella. Minulla ei ollut plan b:tä syksyä varten

Vaikka nyt kävi onnellisesti, olen myös kävelevä esimerkki siitä, että kyllä ne asiat lopulta lutviutuu. Keväällä tuli nimittäin kuluneeksi kolme vuotta siitä, kun laskin valkolakin kutreilleni. Kolmeen vuoteen on mahtunut kakso lukuvuotta (minulle väärässä) korkeakoulussa, neljä työpaikkaa, runsaasti ulkomaanreissuja, pari muuttoa, kaksi hamsteria, yksi mies, yksi koira… Ja lista vain jatkuu!

Aiemmin stressasin sitä, että en heti lukion jälkeen hakenut ja päässyt opiskelemaan. Jälkisurkuttelu on kuitenkin ihan turhaa. En ehkä ole enää 18-vuotias, mutta olen yhä nuori. Asioilla on tapana järjestyä omalla ajallaan, niin kliseiseltä kuin se kuulostaakin. Olen hätähousu, jolla on tapana itkeskellä menetettyjen mahdollisuuksien perään. Päätin, että minulla ei ole enää kiire. Valmistun sitten, kun valmistun.

Onneksi olkoon, jos sait korkeakoulupaikan. Vielä enemmän onnittelen sinua, jolla suunnitelmat meni uusiksi. Vuoden päästä tästä hetkestä lienet tyytyväinen siitä, että kävi juuri niin kuin kävi.

Kommentoi

Extreme Extreme-blogit

  • Extremen blogia kirjoittavat Turun ja lähialueen oppilaitoksissa opiskelevat nuoret. Extremeläiset pyrkivät kirjoittamaan nuoria kiinnostavista asioista nuorten omista näkökulmista. Tekstejä tehdään innosta ja intohimosta, he sanovat.

Aiheet

  • No categories

Etsi blogista

Copyright © 1996-2018 Turun Sanomat | Sivun alkuun | Etusivulle