Extreme

« Kielimuuria ja kasvukipuja | Mielenterveyttä vai sairautta? »

Rakas ystäväni fillari

Aihe Uncategorized, 8.6.2018 23:47, Anni Saari

Olin tässä eräänä päivänä verrattain melankolisella tuulella. Tein kuten yleensä kuulee käskettävän, ja aloin listaamaan mielessäni asioita, joista olen kiitollinen. Yllätin itsenikin, kun ensimmäisenä mieleeni pulpahti polkupyöräni.

Vaikka Turussa onkin kattava bussiliikenne ja opiskelijana saan kausikortin hankittua suhteellisen edullisesti, koen linja-auton varassa liikkumisen hieman stressaavana. Ei ole mitenkään tavatonta, että saavun pysäkille parikymmentä sekuntia myöhässä vain nähdäkseni bussin takavalojen katoavan mutkan taakse. Vaikka myöhästely on oma vikani, ärsyynnyn joka kerta entistä enemmän.

Asfaltin paljastuttua lumen ja jään alta kaivoin valkoisen Tunturini pyörävarastosta ja nousin satulaan. Talven aikana ehdin unohtaa, kuinka kovasti oikeastaan nautinkaan pyöräilystä. Se on nopea tapa siirtyä paikasta toiseen, eikä perille pääseminen ole kiinni sekunneista. Kunto kasvaa huomaamatta, kun polkee muutaman mäen ylös. Ylämäen jälkeinen alamäki on joka kerta suuri helpotus, ja kun vauhdin on saanut tasaiseksi, on polkeminen vaivatonta ja maisemien katselulle jää aikaa.

Ala- ja yläasteella taitoin kaikki matkani pyörällä. Tällöin vihasin polkemista syvästi, sillä asuessani huonojen bussilinjojen varrella satulaan noustiin niin räntäsateessa kuin myrskytuulessakin. Kaupunkiin muutettuani olen ottanut tavaksi kulkea bussilla silloin, kun sääolosuhteet todella ovat huonot. Näin olen onnistunut pitämään pyöräilyn itselleni mielekkäänä. En halua sen enää tuntuvan pakkopullalta.

Kesällä toivoisin pääseväni tekemään pitkän pyöräretken, mahdollisesti Saariston Rengastielle. Lisäksi haaveilen vielä joskus sijoittavani kunnolliseen maastopyörään. Ennen näiden unelmien täyttämistä nautin kuitenkin jokaisesta kerrasta, kun saan asettaa kypärän päähäni ja polkea pitkin kaunista jokirantaa.

Kommentoi

Extreme Extreme-blogit

  • Extremen blogia kirjoittavat Turun ja lähialueen oppilaitoksissa opiskelevat nuoret. Extremeläiset pyrkivät kirjoittamaan nuoria kiinnostavista asioista nuorten omista näkökulmista. Tekstejä tehdään innosta ja intohimosta, he sanovat.

Aiheet

  • No categories

Etsi blogista

Copyright © 1996-2018 Turun Sanomat | Sivun alkuun | Etusivulle