Extreme

« Suomi teksasilaisen silmin | Kielimuuria ja kasvukipuja »

Maistiaisia Ranskan Rivieralta

Aihe Uncategorized, 25.5.2018 23:47, Peppi Kukkonen

Takana on nyt 6 päivää Etelä-Ranskassa, edessä on 3 päivää Pariisin vilskeessä. Ensimmäinen retkeni Ranskaan on osoittautunut opettavaiseksi oikein olan takaa. Vastoin ennakkokäsityksiäni ovat ranskalaiset olleet kovin ystävällisiä asiakaspalvelijoita, myös englanniksi. Kun tervehtii ranskaksi ja osoittaa opetelleensa pieniäkin sanoja ranskaa, niin voilà; johan saa asiakaspalvelua parhaimmillaan.

Paikallisen asukkaan asunnossa punkkaaminen Nizzassa on antanut hyvän käsityksen paikallisten arjesta. Perinteisen metallisen pyykkitelineen sijaan löysimme kaapista korkeaksi torniksi avattavan puuristikon, joka näytti enemmänkin viinipullojen pidikkeeltä kuin pyykkitelineeltä. Aamuisin leipomot myös todella täyttyvät jonottavista asiakkaista, ja se ei kyllä ole ihmekään. Lähileipomon tuoreita antimia maistaneena eivät mitkään paistopistecroissantit tai pirkkapatongit maistu enää miltään. Toisaalta ehkä hyväkin niin, tällä reissulla kun on varmasti täyttynyt vuoden herkkukiintiö.

Päiväretket Cannesiin sekä Monacoon olivat ehdoton must-juttu reissulla. Vahingossa hyvin ajoitetusti juuri pari päivää ennen Cannesin matkaa päättyivät tältä vuodelta Cannesin filmifestivaalit, jotka vetävät kaupunkiin maailmantähtiä näyttelijöistä Victoria’s Secret -malleihin.

Monacon vierailu ajoittui päivälle juuri ennen vuosittaisten F1-kisojen ensimmäistä harjoitusajopäivää, joten ilmassa oli formulafiilistä, maan pääkatua ympäröivät aidat ja sakkia saapui kaupunkiin solkenaan. On muuten pieni paikka tuo Monaco. Niinkin pieni, että vihdoin päästyämme hikisen bussimatkan jälkeen maahan viettääksemme siellä yhden päivän, onnistuimme vahingossa kävelemään takaisin Ranskaan.

Kaksi kolmasosaa matkasta on taittunut antoisasti, aamulla aikaisin vie tiemme juna-asemalle ja kolmeksi viimeiseksi päiväksi Pariisiin. Innolla uusia yllätyksiä odottaen!

Kommentoi

Extreme Extreme-blogit

  • Extremen blogia kirjoittavat Turun ja lähialueen oppilaitoksissa opiskelevat nuoret. Extremeläiset pyrkivät kirjoittamaan nuoria kiinnostavista asioista nuorten omista näkökulmista. Tekstejä tehdään innosta ja intohimosta, he sanovat.

Aiheet

  • No categories

Etsi blogista

Copyright © 1996-2018 Turun Sanomat | Sivun alkuun | Etusivulle