Extreme

« Luovuttamista vai päättäväisyyttä? | Suomi teksasilaisen silmin »

Mitä tehtäis?

Aihe Uncategorized, 11.5.2018 22:21, Anni Saari

Varmasti jokainen meistä on joskus ollut tylsistynyt. Etenkin kesäloma on otollinen ajankohta pitkästymiselle. Kun kaikki sarjat on katsottu, kirjat koluttu kannesta kanteen ja koti puunattu lattiasta kattoon, on aika alkaa etsiä tekemistä laatikon ulkopuolelta.

1. Opettele ratkaisemaan Rubikin kuutio

Alta oikeaan laitaan, yläväri vasemmalle. Vaikka tämän värikkään neliön kulta-aika oli 80-luvulla, ei sen hienous ole kadonnut mihinkään. Netistä löydät yksityiskohtaiset ohjeet tämän ikuisen mysteerin selvittämiseen, ja ennen kuin huomaatkaan, uusi taitosi on jokaisten juhlien vetonaula.


2. Kävele sinne, minne jalat vievät

Lenkillä käyminen ei välttämättä kuulosta järin uudelta ja innostavalta. Tämä johtuu siitä, että liian moni meistä valitsee aina sen tutun reitin, jonka varrelta osaa jokaisen puun ja pensaan ulkoa. Tylsistyneenä on kuitenkin mukava lähteä ulos, ja mennä sinne, minne jalat kuljettavat. Sinun ei tarvitse ajatella mitään (paitsi ehkä miten pääset takaisin kotiin), kääntyä vain aina siihen suuntaan minne jalkasi tuntevat voimakkainta vetoa. Saatat löytää itsesi mitä mielenkiintoisimmista paikoista.


3. Hoida kasvimaata

Kukapa ei pitäisi tuoreista porkkanoista ja salaatinlehdistä? Kesällä on oiva tilaisuus laittaa omalle pihalle pystyyn pieni kasvimaa. Mikäli sattuu asumaan vaikkapa kerrostalossa, aivan yhtä hyvä vaihtoehto on asettaa ikkunan eteen muutama yrttiruukku. Aika tuntuu kuluvan kuin siivillä, kun saa puuhastella vihannesvauvojensa parissa, eikä omien kasvatusten syöminenkään ole yhtään hassumpaa.


4. Tee pallonpomputteluennätys

Pallonpomputtelusta on olemassa hurjia maailmanennätyksiä, mutta tarkoituksena on lyödä vain oman itsesi paras tulos. Ei ole väliä onko kyseessä jalkapallon syöttely jalasta toiseen, lentopallon ilmassa pitäminen yksin tai kaverin kanssa tai koripallon pomputtelu maahan. Jokainen ennätys on aina hieno saavutus. Jos olet yhtään kilpailuhenkinen, voit saada tämän aktiviteetin parissa kulumaan tunnin jos toisenkin.


5. Maista uutta ruokaa

Luuletko ratatouillen olevan vain jotakin Disneyhin liittyvää? Tiedätkö, miltä maistuu fenkoli? Yksi herkullisimmista ajanviettotavoista on kokeilla ruokaa, jota ei ole ennen testannut. Uskaliaimmat tekevät ruuan kokonaan raaka-aineista, joita ei tavallisesti käytä, mutta vain esimerkiksi uuden mausteen lisääminen ruokaan tuo siihen aivan uudenlaista makua.


Kommentoi

Extreme Extreme-blogit

  • Extremen blogia kirjoittavat Turun ja lähialueen oppilaitoksissa opiskelevat nuoret. Extremeläiset pyrkivät kirjoittamaan nuoria kiinnostavista asioista nuorten omista näkökulmista. Tekstejä tehdään innosta ja intohimosta, he sanovat.

Aiheet

  • No categories

Etsi blogista

Copyright © 1996-2018 Turun Sanomat | Sivun alkuun | Etusivulle