Extreme

« Unohda motivaatio, toimi. | Mitä tehtäis? »

Luovuttamista vai päättäväisyyttä?

Aihe Uncategorized, 5.5.2018 8:48, Saana Sjoblom

Kalenterissani lukee ylihuomisen kohdalla suurin punaisin kirjaimin ”pääsykoe”, jonka suorittaminen on edellytys tullakseen valituksi kouluun. Tiedän tämän hyvin, sillä kyseinen koulu on ollut haaveenani jo pitkään. En kuitenkaan ole menossa tekemään koetta.

Havahduin muutama viikko takaperin siihen, että olen haukannut liian suuren palan kakusta. Päivistäni loppuvat tunnit kesken viimeistään silloin, kun olen ollut kahdessa eri työpaikassa, tehnyt pakolliset ruokaostokset ja lukenut loppuillan useamman koulun pääsykokeisiin. Keittiössä kohoava tiskivuori ja lukematta jääneet lehdet huomauttavat siinä, että minulla on kenties vähän liiankin kiire.

Kamppailtuani aikani valinnanvaikeuden kanssa päätin suosiolla jättää yhden neljästä korkeakouluvalinnastani haaveeksi – ainakin toistaiseksi. Kolmessa muussa riittää tällä hetkellä tarpeeksi työtä eri ennakkotehtävineen ja lukumateriaaleineen. Lisäksi valehtelisin, jos väittäisin haluavani palavasti takaisin koulun penkille. Olen kyllä halukas kouluttautumaan unelma-ammattiini, mutta hetkellinen hengähdystauko tekisi kieltämättä hyvää. Koin kuitenkin liian suureksi riskiksi jättää hakematta opiskelemaan – olenhan jo vaihtovuoden ja varusmiespalveluksen takia kaksi vuotta ikäisiäni jäljessä urapolulla.

Tämä kevät on ollut täynnä valintoja. Opiskelupaikkojen puntaroimisen lisäksi olen tehnyt päätöksen irtisanoutua päätyöstäni kymmenen viikon kesätyötä varten. Olen käynyt pitkiä pohdintoja siitä, onko alkuperäisistä suunnitelmista luopuminen luovuttamista vai päättäväisyyttä. En todellakaan tiedä minne tänään tekemäni päätökset vievät minut, mutta toivon oppivani paljon matkalla sinne.

Kommentoi

Extreme Extreme-blogit

  • Extremen blogia kirjoittavat Turun ja lähialueen oppilaitoksissa opiskelevat nuoret. Extremeläiset pyrkivät kirjoittamaan nuoria kiinnostavista asioista nuorten omista näkökulmista. Tekstejä tehdään innosta ja intohimosta, he sanovat.

Aiheet

  • No categories

Etsi blogista

Copyright © 1996-2018 Turun Sanomat | Sivun alkuun | Etusivulle