Extreme

« Luopumista vai luovuttamista | Tympääntymistä ruotsinlaivalla »

Nauruhetki vaikuttaa pitkään

Aihe Uncategorized, 14.4.2018 6:44, Peppi Kukkonen

Sanotaan, että nauru pidentää ikää. Naurulla on lukuisia hyviä vaikutuksia, niin fyysisiä kuin psyykkisiäkin. Parhaita hetkiä ovat kunnon naurut hyvässä seurassa, jotka piristävät koko loppupäivää.

Hyvällä nauruhetkellä on positiivisia vaikutuksia vielä seuraavana päivänäkin. Nauraminen vapauttaa paljon mielihyvähormoni endorfiinia, minkä vuoksi hihittely ja nauraminen rentouttaa ja johtaa avoimempaan kommunikointiin toisten kanssa. Hyvä mieli jatkuu seuraavana päivänäkin.

Positiiviset ihmiset ovat usein yleisesti terveempiä kuin vähemmän iloiset. Ehkä tämä johtuu siitä, että nauramalla voi parantaa unenlaatuaan ja nostaa kehon vastustuskykyä. Kunnon nauru jopa kiihdyttää verenkiertoa, mikä voi auttaa ehkäisemään erilaisia sydän- ja verenkiertovaivoja.

Itse rakastan sitä tunnetta, mikä syntyy naurukohtauksesta, jota ei vain saa loppumaan. Hauska tarina, hassuttelukohtaus ja kutittaminen ovat parhaita keinoja tämän aiheuttamiseen. Kunnon naureskelun jälkeen askel on vähän keveämpi koko päivän ja hyvää mieltä haluaisi jakaa eteenpäin koko maailmalle. Mielestäni jokaisen tulisi kokea hyvä nauruhetki päivittäin, samalla paranee elämänlaatu ihan huomattavasti.

Jos hymy ei ole herkässä, voi nauramisen aloittaa keinotekoisesti. Naurujoogassakin röhöttely ja hihittely aloitellaan tekemällä, ilman että kovemmin naurattaa. Tekonaurukin huijaa kehoon hyvää mieltä ja muuttuu lopulta oikeaksi nauruksi. Ja mikä on parasta, nauru tarttuu myös ympärille. Koomikko Ellen DeGeneresinkin aamurutiiniin kuuluu hassuttelu heti aamuaikaisella, minkä vuoksi olo on leikkisä myös myöhemmin.

Tutkimusten mukaan jo parin minuutin voimakas nauru vastaa jopa 45 minuutin rentoutusta, mikä on jo itsessään mainio syy alkaa naureskelemaan ja hihittelemään. Stressi ja huolet häipyvät kuin itsestään.

Hyvää kansainvälistä nauruhetken päivää 14.4.!

Kommentoi

Extreme Extreme-blogit

  • Extremen blogia kirjoittavat Turun ja lähialueen oppilaitoksissa opiskelevat nuoret. Extremeläiset pyrkivät kirjoittamaan nuoria kiinnostavista asioista nuorten omista näkökulmista. Tekstejä tehdään innosta ja intohimosta, he sanovat.

Aiheet

  • No categories

Etsi blogista

Copyright © 1996-2018 Turun Sanomat | Sivun alkuun | Etusivulle