Extreme

« Museo – uhka vai mahdollisuus? | Luopumista vai luovuttamista »

Kun tulevaisuus ei olekaan päivänselvä

Aihe Uncategorized, 30.3.2018 23:28, Peppi Kukkonen

Tulevaisuus. Sana, joka ennen näkyi selkeänä kuvana mielessäni, on nykyään pelkkää abstraktia. Olin aina luullut tietäväni, mikä haluan ”olla isona”. Kuitenkin nyt, kun olisi aika tehdä suuria päätöksiä tulevaisuuden ja jatko-opintojen suhteen, alan punnita uudelleen. Onko tämä sittenkään sitä, miltä haluan tulevaisuuteni näyttävän?

Ajatus välivuoden pitämisestä lukion jälkeen ei ollut käynyt mielessänikään. Tietenkään yliopistoon ja varsinkin itsekin taidealoille hakiessani sisäänpääsy ei ole taattua. Täytyy vain tehdä parhaansa ja toivoa sen olevan tarpeeksi. Silti olen vasta parina viime viikkona alkanut pohtia, miten saan kulutettua kokonaisen vuoden, jos edessäni onkin välivuosi koulupaikan sijaan.

Onneksi välivuoden viettämiseen on niin monta vaihtoehtoa kuin on välivuosilaisiakin. Voi lähteä au pairiksi tai muihin töihin ulkomaille, käydä kursseja avoimessa yliopistossa tai kansalaisopistossa, tehdä töitä kotikaupungissa, seikkailla maapallon eri kolkissa tai muuten kehittää omia kykyjään. Tavoitteena olisi kuitenkin niin sanotusti ”löytää itsensä ja paikkansa maailmassa”. Itse haluaisin löytää paikkani matkustelemalla paljon ja kokeilemalla erilaisia töitä.

Olen jo pitkään ollut kahden vaiheilla musiikin ja muodin välillä. Ne ovat kaksi asiaa, joita haluaisin sisällyttää jokapäiväiseen arkeeni, mutten tunnu löytävän tasapainoa tai sopivaa ratkaisua, miten onnistuisin tulevaisuudessa yhdistämään molemmat intohimon kohteeni. Toivon todella pääseväni sisään hakemaani yliopistoon, mutta jos kohtalokseni koituukin välivuosi, tulen ottamaan siitä kaiken irti etsiessäni juuri sitä asiaa, mitä haluan tulevaisuudessa tehdä.

Kommentoi

Extreme Extreme-blogit

  • Extremen blogia kirjoittavat Turun ja lähialueen oppilaitoksissa opiskelevat nuoret. Extremeläiset pyrkivät kirjoittamaan nuoria kiinnostavista asioista nuorten omista näkökulmista. Tekstejä tehdään innosta ja intohimosta, he sanovat.

Aiheet

  • No categories

Etsi blogista

Copyright © 1996-2018 Turun Sanomat | Sivun alkuun | Etusivulle