Extreme

« Mitä jos vesi loppuisi? | Museo – uhka vai mahdollisuus? »

Joukkue olemme me

Aihe Uncategorized, 17.3.2018 8:00, Henrik Uhinki

Salibandyjoukkueen bussi saapuu pelipaikalle. Viemme varusteet pukukoppiin ja lähdemme ulos ottamaan alkulämpöä. Sitten takaisin koppiin puhumaan taktiikat kuntoon. Vielä ennen kentälle menoa laitamme soimaan musiikkia antamaan energiaa, ja keskitymme täysillä tulevaan peliin.

Kentällä vielä vähän pallotuntumaa, jonka jälkeen kokoonnumme yhteen ja huudamme tsemppihuudon. Ottelu alkaa. Seuraa 3x15 minuuttia tiukkaa vääntöä.

Jotta joukkue pääsee hyvään lopputulokseen, monen asian täytyy loksahtaa kohdalleen. Yksi tärkeimmistä asioista on joukkuehenki. Hyvä joukkuehenki voi tuoda voiton, vaikka joku muu osa-alue pelissä vaatisi vielä kehittämistä. Ei voi liikaa korostaa kannustamisen, yrittämisen ja itsensä ylittämisen merkitystä. Jos joukkuekaveri kehuu, tsemppaa ja muistaa myös huumorin, pelaaja saa lisää energiaa ja vie tilanteet loppuun asti.

Joukkuepelaaja on urheilijana eri tilanteessa kuin yksilöurheilija. Hän kantaa suorituksellaan vastuuta koko joukkueen menestyksestä eikä ole vastuussa vain itselleen. Hyvähenkisessä joukkueessa ymmärretään myös se, että kaikille sattuu virheitä eikä joka pelissä voi olla parhaimmillaan. Osataan lukea peliä ja paikataan tarvittaessa tilanteita toisen puolesta.

Kun joukkueessa on hyvä henki, se vaikuttaa monella tavalla yksittäiseen pelaajaan. Urheilija keskittyy kilpailuissa ja harjoituksissa paremmin omaan tekemiseen ja uskaltaa kokeilla, onnistua ja epäonnistua.

On tärkeää, että joukkueessa jokainen saa olla oma itsensä ja että pelaajat viihtyvät toistensa kanssa. Nämä ovat merkkejä toimivasta joukkuehengestä. Jokaisella joukkueen jäsenellä on vastuu hengen luomisesta samalla tavalla kuin pelituloksesta. Olen onnekas, että olen saanut olla osana joukkuetta jo kahdeksan vuotta.

Kommentoi

Extreme Extreme-blogit

  • Extremen blogia kirjoittavat Turun ja lähialueen oppilaitoksissa opiskelevat nuoret. Extremeläiset pyrkivät kirjoittamaan nuoria kiinnostavista asioista nuorten omista näkökulmista. Tekstejä tehdään innosta ja intohimosta, he sanovat.

Aiheet

  • No categories

Etsi blogista

Copyright © 1996-2018 Turun Sanomat | Sivun alkuun | Etusivulle