Extreme

« Kirjavinkkejä - jotta jaksaisit odottaa kesää | Mitä jos vesi loppuisi? »

Kamalan ihanat säätilat

Aihe Uncategorized, 3.3.2018 0:36, Anni Saari

Aurinko paistaa? Upeaa! Tarkenee ilman takkia? Jee! Tuulee? Öö… Sataa? Ei kiitos!

Eri säätilat saavat meidät tuntemaan mitä moninaisimpia asioita. Kaikki näistä eivät ole positiivisia. Etenkään sade ja kylmä eivät usein saa meitä kovin onnellisiksi. Mutta pystyisikö kaikista ilmoista löytämään positiivisia puolia? Kokeillaan!

Auringonpaisteen hyvät puolet ovat melko selkeitä. Valoa on riittämiin ja huolimatta vuodenajasta tuntuvat auringon säteet aina äärettömän lämmittäviltä. Lisäksi koen ainakin itse mielialani olevan todella riippuvainen valon määrästä. Mikäli sitä on paljon, olen virkeä, jos taas aurinkoa ei näy aikoihin, olen väsynyt. Vireystilan muutoksen huomaa myös muista ihmisistä, sillä auringonsäteiden lomassa tuntuu aina olevan paljon porukkaa liikkeellä.

Helle on näin pohjoisessa melko harvoin tavattava ilmiö. Vain muutaman kerran kesässä lämpötila nousee hellelukemiin. Kyseinen säätila tuntuu harvan esiintyvyytensä vuoksi aina mahtavalta. Lämpömittarin näyttäessä 25 astetta tai enemmän tuntee helposti olevansa aurinkolomalla. Edes rennon tunnelman mukana tuleva hiki ei tunnu haittaavan.

Sadesää ei automaattisesti herätä juurikaan positiivisia tunnetiloja. Vesi piiskaa kasvoja eikä eteenpäin välttämättä näe kunnolla. Minua kuitenkin helpottaa, kun ajattelen luontoa ja miten se hyötyy sateesta. Kun seuraava aurinkoinen päivä koittaa, näyttävät kasvit varmasti normaalia vihreämmiltä. Sade myös puhdistaa tehokkaasti esimerkiksi asfalttia. Lisäksi sadepäivä on loistava syy jäädä sisälle katsomaan elokuvaa tai lukemaan kirjaa.

Tuuli saattaa aluksi tuntua ärsyttävältä. Hiukset liimautuvat kasvoihin ja myrskytuuli tuntuu ajavan joka askeleella vain taaksepäin. Kuitenkin, jos oikein pinnistää mielikuvitustaan, voi tuulisella säällä tuntea lentävänsä. Kokemus vahvistuu, jos uskaltautuu levittämään kätensä. Lisäksi tuuli saa aikaan mitä mielenkiintoisimpia ääniä, joita kannattaa pysähtyä kuuntelemaan.

Lumimyrskykin saattaa tuntua alkuun hieman ikävältä, mutta mitä kauneutta se saakaan aikaan! Lumi kirkastaa harmaata maailmaa huomattavasti, ja auringon valo heijastuu kinoksista. Lisäksi lumi tarjoaa mahdollisuuden hiihtää ja mennä pulkkamäkeen. Kylmällä saa myös ottaa esiin lämpimät pipot ja suuret kaulaliinat. Ja kuten vesisateella, myös lumimyräkän aikana kynnys käpertyä sohvannurkkaan teemukin kanssa on pieni.

Nautitaan yhdessä kaikista säätiloista!

Kommentoi

Extreme Extreme-blogit

  • Extremen blogia kirjoittavat Turun ja lähialueen oppilaitoksissa opiskelevat nuoret. Extremeläiset pyrkivät kirjoittamaan nuoria kiinnostavista asioista nuorten omista näkökulmista. Tekstejä tehdään innosta ja intohimosta, he sanovat.

Aiheet

  • No categories

Etsi blogista

Copyright © 1996-2018 Turun Sanomat | Sivun alkuun | Etusivulle