Extreme

« Oodi lukiovuosille | Kamalan ihanat säätilat »

Kirjavinkkejä - jotta jaksaisit odottaa kesää

Aihe Uncategorized, 24.2.2018 6:09, Tilma Hirvonen

Siperian kylmä tuuli ja lumi on vihdoin yltänyt Suomen maalle saakka, eikä ulkona tunnu pärjäävän edes toppa-asussa. Onneksi pakkanen on myös täydellinen tekosyy jäädä sisälle, käpertyä sohvalle peiton kanssa ja napata hyvä kirja käteen. Tässä muutama inspiroiva ja  mukaansatempaava tarina luettavaksi.

Villi vaellus
Cheryl Strayed
Villi vaellus on tarina naisesta, joka elämältä pohjan menettäneenä päättää lähteä vaeltamaan Pacific Crest Trail -nimistä vaellusreittiä. PCT kulkee aina Meksikon rajalta Kanadan rajalle saakka.
Villi vaellus on omaelämänkerta. Se kertoo nuoren naisen taistelusta niin fyysisesti kuin henkisestikin. Raskaan matkan ja upeiden maisemien avulla Cheryl käsittelee elämäänsä kaikkineen menetyksineen ja saavutuksiaan löytääkseen vihdoin oman villin itsensä.
Tämä kirja sopii erityisesti sellaiselle, joka kaipaa inspiraatiota omaan elämäänsä. Kirja etsii vastauksia isoihin kysymyksiin, ja on kirjoitettu värikkäästi ja brutaalin rehellisesti.
Yksin Marsissa
Andy Weir
Pakoa talvipakkasista tarjoaa myös Yksin Marsissa, jossa seurataan Mark Watneyn selviytymistä tällä kaukaisella planeetalla. Joukko astronautteja lähtee tutkimaan Marsia, mutta hiekkamyrskyn takia he joutuvat lähtemään aikaisemmin takaisin - ilman Markia.
Rankalta kuulostava kirja yllättää olemalla ehkä hauskimpia kokemuksia ikinä. Mark elää elämäänsä eteen päin kekseliäisyydellä, huumorilla ja optimismilla. Yksin Marsissa, luulisi hymyn hyytävän, mutta kirjan päähenkilö on sellainen veijari, että hymy on varmasti herkässä jokaisella.
Yksin Marsissa on täydellinen niille, jotka kaipaavat kirjalta jännitystä ja huumoria.
Fully functioning human (almost)
Melanie Murphy
Tämä kirja on Irlantilaisen tubettajan, Melanie Murphyn kirjoittama omaelämänkerta, joka tarjoaa lukijalleen oikean ihmisen oikeita neuvoja ja kokemuksia. Melanie kirjoittaa rehellisesti omasta elämästään, sen kommervenkeistä ja onnellisista hetkistä. Kirjan teemoja ovat muun muassa syömishäiriöt, itsevarmuus, työura, parisuhteet, kaverit, bi-seksuaalisuus ja mielenterveys.
Kirja sopii erityisesti sellaiselle, joka haluaa lukea ihmisten omia kokemuksia ja oppia niistä. Se käsittelee paljon todella tärkeitä aiheita.
Kilpikonnan kuorella
John Green
Kilpikonnan kuorella on tarina nuoresta Azasta, joka lähtee ystävänsä kanssa selvittämään kadonneen miljonäärin mysteeriä. Se on aikuistumistarina sekä kertomus mielenterveysongelmien kanssa elämisestä, sillä Azalla on pakko-oireisuushäiriö.
John Green kirjoittaa taitavasti mielenterveysongelmien kanssa elämisestä. Tässä kirjassa on myös hänen tuttuun tapaansa mieleenpainuvat hahmot ja jännittävä juoni.
Kilpikonnan kuorella sopii kello tahansa seikkailua ja inspiraatiota hakevalle. Se on hauska ja erilainen sekä etenkin kaunis tarina nuorista ja heille tyypillisistä sekä epätyypillisistä ongelmista.
Love her wild
Atticus
Love her wild on instagramista kuuluisuuteen nousseen runoilijan Atticuksen kirjoittama runokokoelma. Tämän miehen runot ovat varmasti melkein jokaisen näytössä ollut edes kerran.
Hänen kirjansa on jaettu kolmeen osaan teemojen mukaan: love, her ja wild. Sieltä löytyy runoja niin rakkaudesta kuin elämästä ja se on kaikki, mitä kesähaaveita rakentaessa tarvitsee.
Atticus kirjoittaa lyhyitä, rehellisiä ja lumoavia runoja. Love her wild on kauniisti kuvitettu taideteos ja sen runot sopivat sellaisellekin, joka ei välttämättä runoudesta ole aiemmin niin välittänyt.

Kommentoi

Extreme Extreme-blogit

  • Extremen blogia kirjoittavat Turun ja lähialueen oppilaitoksissa opiskelevat nuoret. Extremeläiset pyrkivät kirjoittamaan nuoria kiinnostavista asioista nuorten omista näkökulmista. Tekstejä tehdään innosta ja intohimosta, he sanovat.

Aiheet

  • No categories

Etsi blogista

Copyright © 1996-2018 Turun Sanomat | Sivun alkuun | Etusivulle