Extreme

« Katkenneet ystävyyssuhteet | Kirjavinkkejä - jotta jaksaisit odottaa kesää »

Oodi lukiovuosille

Aihe Uncategorized, 17.2.2018 0:02, Peppi Kukkonen

Kolme vuotta on pitkä aika. Jos miettii, kuinka paljon kokemuksia ja tunteita siihen väliin saa mahtumaan, kolme vuotta tuntuu ikuisuudelta. Kolme vuotta voi myös vilahtaa ohi silmänräpäyksessä. Tuntuu, kuin olisin eilispäivänä istahtanut ensi kerran lukion penkille äidinkielen 1-kurssilla, tuntematta koulusta ketään ja tietämättä mitä odottaa. Nyt, silmänräpäys myöhemmin, koulupäiviä on jäljellä pyöreät nolla.

Lukulomaa on odotettu. Lukiovuosiini on mahtunut monenlaisia tunteita, niin turhautumista kuin iloakin. Enimmäkseen kuitenkin iloa sekä onnellisuutta. Vaikka ystävien näkeminen päivittäin on ollut ihanaa, luonut monia muistoja sekä naururikkaita hetkiä, on ajoittain ollut myös hetkiä, jolloin en ole jaksanut odottaa pitkien koulupäivien päättymistä. Ei sillä, että urakka olisi vielä ohi. Nyt on aika keskittyä lukemiseen ja viimeiseen panostukseen ennen ylppäreitä.

Tajusin koulupäivien olevan ohi vasta penkkarirekassa. Kaikki yhdessä viimeistä kertaa, ennen kuin kesäkuussa saamme lakit päähän ja lähdemme kukin omille teillemme. Kaikkia kolmeen vuoteeni vaikuttaneita ihmisiä en tule enää tapaamaan kuin sattumalta, mikä on surullista. Onneksi moniin yhteydet tulevat kuitenkin säilymään matkojenkin päähän.

Tulin lukioon eri kaupungista tuntematta koulusta ketään. Aloitin lukiourani täysin ilman tukiverkkoa, heittäydyin tuntemattomaan. Onneksi heittäydyin. Näiden viimeisen 2,5 vuoden aikana  olen tutustunut ihmisiin, joiden kanssa olen saanut jakaa niin ilot kuin surutkin. Jakaa arkea ja juhlaa. Saanut jakaa heidän kanssaan yhteisen kiinnostuksen musiikkiin. Vaikka näiden lukiovuosieni jokainen päivä ei ole ollut kultainen, ihmiset tämän matkan varrella ovat olleet.

Tämä ei ole kuitenkaan jäähyväispuhe, sillä vasta kesän alussa kokoonnumme ehkä viimeistä kertaa kaikki koolle. Nyt on kuitenkin jokaisen meistä aika keskittyä hetkeksi itseensä ja ottaa lukulomasta kaikki irti.

Kommentoi

Extreme Extreme-blogit

  • Extremen blogia kirjoittavat Turun ja lähialueen oppilaitoksissa opiskelevat nuoret. Extremeläiset pyrkivät kirjoittamaan nuoria kiinnostavista asioista nuorten omista näkökulmista. Tekstejä tehdään innosta ja intohimosta, he sanovat.

Aiheet

  • No categories

Etsi blogista

Copyright © 1996-2018 Turun Sanomat | Sivun alkuun | Etusivulle