Extreme

« Uusien mahdollisuuksien oppikirja | Oodi lukiovuosille »

Katkenneet ystävyyssuhteet

Aihe Uncategorized, 11.2.2018 11:29, Saana Sjoblom

Ystävänpäivän lähestyessä muistelen haikeana heitä, jotka eivät ole enää elämässäni. Ala- ja yläkoulussa solmimistani ystävyyssuhteista vain muutamat ovat säilyneet ennallaan, kun useimmat ovat vaihtuneet hyvänpäiväntuttavuuteen. Vanhempani kyllä varoittivat, että kaveripiirini tulisi kutistumaan vanhenemisen myötä - en vain halunnut uskoa sitä todeksi. Niin kuitenkin kävi ja olen tekemisissä enää murto-osan kanssa.

On luonnollista, että ihmiset ajautuvat erilleen ajan myötä. Monet vaihtavat paikkakuntaa opiskelupaikan perässä ja jotkut muuttavat ulkomaille työuralla edetäkseen. Omatkin ystäväni ovat levittäytyneet ympäri maailmaa juuri näiden tekijöiden - sekä seikkailujen perässä reppureissaamisen - takia. Itse asun edelleen kotipaikkakunnallani ja pohdin, tulevatko kaikki näistä nykyisistäkään ihmissuhteista säilymään, jos toinen ei esimerkiksi palaakaan kaupunkiin?

Aktiivinen yhteydenpito unohtuu helposti, vaikka meillä olisi niin monenlaisia välineitä käytössämme. Pullopostin tai kirjeen lähettäminen on haastavampaa, mutta yksi tekstiviesti ei vie paljon arjesta. Pyrin ylläpitämään ystävyyssuhteitani joko viestittelemällä tai kommentoimalla säännöllisesti muiden päivityksiin sosiaalisessa mediassa. Kuulumisten vaihtaminen edes pikaisesti muistuttaa siitä, ettei ole mitään hätää -tosiystävät säilyvät nimittäin ajasta ja paikasta huolimatta.

Siispä haluan toivottaa ajoissa hyvää ystävänpäivää sekä entisille että nykyisille ystävilleni lähellä ja kaukana. Olette harvoin vieressäni, mutta usein mielessäni.

Kommentoi

Extreme Extreme-blogit

  • Extremen blogia kirjoittavat Turun ja lähialueen oppilaitoksissa opiskelevat nuoret. Extremeläiset pyrkivät kirjoittamaan nuoria kiinnostavista asioista nuorten omista näkökulmista. Tekstejä tehdään innosta ja intohimosta, he sanovat.

Aiheet

  • No categories

Etsi blogista

Copyright © 1996-2018 Turun Sanomat | Sivun alkuun | Etusivulle