Extreme

« Kasvanut, mutta kesken | Hus pois, joululahjastressi »

Kahdeksan yötä jouluun

Aihe Uncategorized, 16.12.2017 11:13, Linnea Lahtinen

Laskin aivan itse.

Ensin yritin päätellä etäisyyden aattoon ynnäämällä yhteen joulukalenteterini avaamattomat luukut. Jokos se joulu on huomenna? Ei ole suklaalle person tontun laskentakaavaan luottaminen, koska herkkuhimojen iskiessä ajanmääreet sekoittuvat ja aueta saattaa luukku jos toinenkin ennen aikojaan. No, mitäs pienistä, jouluaattoon, vuoden parhaaseen päivään, on nyt siis kahdeksan yötä.

Eilen haimme kuusen. Sipsutin kaupunkikengissäni kuusipaikan lumisella lattialla ja nuuhkailin vehreitä oksia. Sormenikin kylmästä sinertävillä käsilläni teräviä neulasia. Leikin mielikuvilla, kuinka koristaisin tuon kuusen, entä miltä tuo yksilö näyttäisi olohuoneessa, mitenköhän lahjat istuisivat tuon harvaoksaisen puun huomaan. Valitsin kuusen, joka on korkea ja tuuheaoksistoinen, mutta ei missään nimessä lajinsa ylimistöä. Täydellinen joulukuusi on sellainen, joka on nähnyt vähän elämää, ottanut pikkuisen osumaa, karistanut muutaman neulasen.

Tänään aion paketoida joululahjat. Huudatan joululauluja, annan hiippalakin hiostaa hipiääni ja nautin siitä taiasta, joka laskeutuu ylleni ja vaihtaa mämmikouraisuuiteni näperrystaitoon. Lahjapaperin rapina, teippirullan loputtomia, pakettikorttien terävät reunat. Rakastan sitä. En ihmettele, miksi lapsuuden toiveammattini oli tonttu. Samaaan syssyyn viimeistelen vielä joulukortit. Jossain vaiheessa vaihdan teemaan sopivan musiikin kuuntelemisen jouluisen elokuvan katselemiseen. En yleensä välitä romanttisista komedioista, joita miltei kaikki kuusijuhlaleffat edustavat, mutta on ihanaa, kun tv-ruudussa pyörii lumihiutaleita ja jouluneuleisiin pukeutuneita ihmisiä.

Puputan piparkakkuja, juon jouluteetä ja mussutan makeisia niin että halkean. Nautin joulutunnelmasta ähkyyn asti, koska tonttuilu on voimavarani ympäri vuoden.

Kommentoi

Extreme Extreme-blogit

  • Extremen blogia kirjoittavat Turun ja lähialueen oppilaitoksissa opiskelevat nuoret. Extremeläiset pyrkivät kirjoittamaan nuoria kiinnostavista asioista nuorten omista näkökulmista. Tekstejä tehdään innosta ja intohimosta, he sanovat.

Aiheet

  • No categories

Etsi blogista

Copyright © 1996-2018 Turun Sanomat | Sivun alkuun | Etusivulle