Extreme

« Elämä ilman to do -listoja olisi kuin kakku ilman kynttilöitä | Entinen ikisinkku täällä hei »

Helppo ja vaikea onni

Aihe Uncategorized, 16.9.2017 0:11, Johanna Elomaa

Miettiessäni onnellisuutta ja aiheita siihen, tulee mieleeni ensimmäiseksi kovin yksinkertaisia asioita. Asioita, jotka varmasti moni muukin voi allekirjoittaa onnensa aineksiksi.                                    Tulen onnelliseksi hyvästä säästä — kun aurinko paistaa pilvettömällä taivaalla. Ystävien kanssa vietetystä ajasta ja loputtomista kesäilloista. Niin suurista kuin pienistäkin positiivisista yllätyksistä. Uusista kokemuksista, oppimisesta ja seikkailuista. Vapaapäivistä, pitkistä aamuista ja siitä, että ei tarvitse tehdä mitään. Tai jos tarvitseekin, niin tekeminen on mieluista.

Ajatuksen tasolla nuo asiat ovat yksinkertaisia. Ne eivät vaadi materiaa ja ovat arkipäiväisiä ja saavutettavissa. Käytännössä ne voivat kuitenkin olla haasteellisia — tällä hetkellä itselleni varsinkin.   Syksy on saapunut ja aurinkoisia kesäpäiviä voi vain muistella ja odottaa. Kuukauden vapaapäiväni ovat helposti laskettavissa yhden käden sormilla ja nekin päivät ovat kiireisiä. Arjen aikataulut menevät jatkuvasti ristiin ystävien kanssa ja yhteisen ajan löytäminen on lähes mahdottomuus. Olen elänyt pitkälti samanlaista yllätyksetöntä arkea jo useamman kuukauden. Nykyiseen arkeeni kuuluu hyvin niukalti niitä asioita, jotka ensimmäisenä kuvastavat minulle onnellisuutta.

Tätä järkeilemällä minunhan kuuluisi olla onneton. En kuitenkaan ole — en ollenkaan. Onni ei ehkä sittenkään vaadi niitä kaikkein selkeimpiä tekijöitä toteutuakseen. Olen onnellinen myös arjen rutiineista ja siitä, että jokaiseen päivään mahtuu menoa. Jos jokainen päivä olisi yllätyksellinen ja erikoinen, en usko että tajuaisin enää, kuinka onnelliseksi niistä tule. Yksinkertaisimmillaan onni on minulle sitä, että minulla ei ole syytä olla onneton. Vaikka arki ei olekaan pelkkää ilotulitusta ja seikkailua, niin riittää, ettei siinä myöskään tapahdu mitään pahaa.

Kommentoi

Extreme Extreme-blogit

  • Extremen blogia kirjoittavat Turun ja lähialueen oppilaitoksissa opiskelevat nuoret. Extremeläiset pyrkivät kirjoittamaan nuoria kiinnostavista asioista nuorten omista näkökulmista. Tekstejä tehdään innosta ja intohimosta, he sanovat.

Aiheet

  • No categories

Etsi blogista

Copyright © 1996-2018 Turun Sanomat | Sivun alkuun | Etusivulle