Extreme

« Roinasta rikkauksiin - ja takaisin | Helppo ja vaikea onni »

Elämä ilman to do -listoja olisi kuin kakku ilman kynttilöitä

Aihe Uncategorized, 9.9.2017 10:12, Saana Sjoblom

Olen aina osannut olla melko järjestelmällinen, mutta armeijan aloittaessani muutuin entistä täsmällisemmäksi. Nykyään ehdin esimerkiksi minulle annetuihin aikamääreisiin, pidän huolen kunnollisesta varustuksestani ja suoritan kaikki minulle määrätyt tehtävät loppuun. Enää en lykkää asioita myöhemmäksi – päinvastoin. Hoidan hommat parhaalla mahdollisella vauhdilla ja toivon, että se riittää.

Osaisinpa noudattaa ilman käskytystäkin sitä, että ryhdyn toimiin heti niistä kuultuani. En jättäisi enää lahjan ideointia ystäväni syntymäpäiväjuhlia edeltävään iltaan tai pesisi pyykkiä niin myöhään, että uhmaan kerrostalon hiljaisuussääntöä. Arkiset asiat hoituvat varmimmin silloin, kun laadin niiden suorittamiseksi konkreettisen listan. Lepsun lomilla kyllä asioiden aikatauluttamisesta, mutta kaiken aikaansaatavan kirjoittaminen kalenteriin pitää tekemiseni ruodussa.

Mustaksi valkoiselle kirjatut toimet huutavat nimeäni niin kauan, kunnes saan yliviivattua ne. On ihana saada tuhota tehtävät yliviivaustussilla. Se saa tuntemaan oloni niin tehokkaaksi, että tunnen kirjaimellisesti, kuinka taakka putoaa harteiltani.

To do -lista toimii itselleni ikään kuin käskynantajana, joka määrittää tahdin helposti tekemättömiksi jäävien asioiden suorittamiseksi: ajankohtaisimmat alkuun ja vähäpätöisimmät peränpitäjiksi. Koen suurta ja mahtavaa onnistumisentunnetta aina, kun listani lyhenee. Tällöin ehdin suunnitella ja toteuttaa myös spontaaneja asioita.

Elämäni ilman to do -listoja olisi kuin kakku ilman kynttilöitä – lähellensä houkutteleva ominaisuus puuttuisi kokonaan. Kukapa ei innostu kakusta hieman enemmän, kun tietää saavansa pian puhaltaa sitä koristavan hehkun sammuksiin. Minä en puolestani malta odottaa suorittavani tehtäviäni, jotta pääsen käyttämään kirkasta yliviivausväriäni tuntien samalla saavuttaneeni jotain.

Kommentoi

Extreme Extreme-blogit

  • Extremen blogia kirjoittavat Turun ja lähialueen oppilaitoksissa opiskelevat nuoret. Extremeläiset pyrkivät kirjoittamaan nuoria kiinnostavista asioista nuorten omista näkökulmista. Tekstejä tehdään innosta ja intohimosta, he sanovat.

Aiheet

  • No categories

Etsi blogista

Copyright © 1996-2018 Turun Sanomat | Sivun alkuun | Etusivulle