Extreme

« Rohkeutta etsimässä | Roinasta rikkauksiin - ja takaisin »

Villasukkavillitys

Aihe Uncategorized, 25.8.2017 14:16, Linnea Lahtinen

Rakastan villasukkia. Niiden villaista ja lämmintä halausta, pientä kutittelevaa pistelyä, liukkautta askeleen alla. Rakastan villasukkien raitoja, sisäpuolelle unohtuneita langanpätkiä, kärkiin tai kantapäihin hukkuneita silmukoita ja neuleen kädenjälkeä. Poikaystäväni sanoin, ”villasukat best”.

Villasukat kertovat välittämisestä. Ne ovat kenties maailman kliseisin, mutta ehdottomasti paras itse tehty lahja. Itse en neulo. Kerran heiluttelin puikkoja sen verran, että syntyi noin 20 senttimetriä kaulahuivia. Se oli susiruma ja ärräpäät lentelivät tekoprosessin aikana sen verran tiheään tahtiin, että rakkaudella tehtyä lahjaa siitä ei lopultakaan syntynyt. Yläasteella kudoin kolme kuukautta yhtä säärystintä. Siitäkin tuli ruma, ja neuloksen sijaan lopputulos näytti lankakerältä, johon oli tehty umpisolmuja. Moiset lankapiiperrykset eivät lukeudu vahvuuksiini, joita minulla käsityön laaja-alaisella kentällä on muutenkin äärimmäisen niukasti.

Ehkä pidän villasukista näin paljon osittain juuri siksi, että en pysty itse luomaan niitä. Ai että, jos joku vielä pistää kutoen jotain palmikkohärveliä tai muuta eriskummallista sukan varteen – sillä tasolla puhutaan jo maailmanihmeestä!

Löntystelen menemään villasukat jalassa ympäri vuoden. Ostin kokoa liian isot tennarit, ettei luottovalinnasta tarvitse luopua ulkoillessakaan.

Nopeasti laskettuna minulla on noin parikymmentä villasukkaparia. Sen lisäksi löytyy muutama yksinäinen, parinsa hukannut sukka. Ai niin, kotikodissa oman huoneeni nurkissa pyörii varmaan vielä kymmenisen sukkaparia lisää.

Uusin tulokas villasukkaperheeseeni on varamummilta saadut punaiset töppöset. Ne on neulottu vanhan ihmisen siistillä käsialalla, luultavasti kiikkustuolissa istuen. Tulee ihan oma isoäitini mieleen – hänellä oli samanlaiset.

Kommentoi

Extreme Extreme-blogit
Extreme-blogit
Aiheet

  • No categories

Etsi blogista

Copyright © 1996-2018 Turun Sanomat | Sivun alkuun | Etusivulle