Extreme

« Rentoutumista mökkeilyn parissa | Rohkeutta etsimässä »

Loppukesän kelpaamattomuusongelma

Aihe Uncategorized, 11.8.2017 13:16, Linnea Lahtinen

Suomen luonto on vihdoin viimein hiffannut, että on kesä. Puut tukahtuvat vehreyteensä ja koulupihan asfaltti on kuumempi kuin kesäkuinen aurinko. Koko tapahtumakulussa ei ole mitään poikkeavaa, keissi on ihan vastaava kuin tasan vuosi sitten, mutta ai että miten se jaksaakaan äimistyttää ihmisiä! Lomansa kesän alussa loikoilleet purkavat patoutunutta kesäsääpettymystään alkusyksyn työnjälkeen ja kaikilla on kaikki huonosti. Sää puhuttaa aina ja kaikkia, ja elokuun meitä yhdistävä tekijä on se, että kansan on vallannut pettymys loppukesän kesäisyydestä. Eihän alkava arki ja auringonpaiste istu yksiin!

Kyllä se menee tunteisiin, kun hellettä pitelee ja Aurajokiranta prameilee kuin parhainkin piknik-paikka. Itse olen myöhästyneestä kesästä niin katkera, että istun sisällä viltin alla pimennysverhojen aikaansaamassa syysluolassa. Jos tämä olisi tapahtunut kesäkuussa, silloin kun kirmasin vapauden laitumille pää täynnä pelkkiä höttöisiä kesäunelmia, olisin nauttinut. Mutta ei tällaisesta tilanteesta saata ilakoida enää nyt, kun kesän 2017 viimeinen käyttöpäivä on jo umpeutunut. Vitsi, vitsi!

Oikeasti on aika huvittavaa, miten yksi ainoa vuodenaika ja sen oikut saavat evoluution pysähtymään, mielialat riippuvaiseksi itsestään ja käytännössä koko suomalaisten maailmankaikkeuden pyörimään itsensä ympärillä. Kesä on kuitenkin pelkkä kesä. Se tulee, menee ja tulee taas silloin, kun sitä vähiten odottaa.

Nautitaan niistä kesäpäivistä, jotka eteemme tupsahtavat. Otetaan ilo irti taivaankannella vielä toistaiseksi viihtyvästä auringosta ja annetaan hien valua. Ja sitten kun alkaa ihan ihka oikea syksy, ollaan edelleen elämäämme tyytyväisiä. Sadetta saamme luontoäidin puolesta varmasti niin riittämiin, että sanallisen sadattelun saattaa jättää vähemmälle.

Kommentoi

Extreme Extreme-blogit

  • Extremen blogia kirjoittavat Turun ja lähialueen oppilaitoksissa opiskelevat nuoret. Extremeläiset pyrkivät kirjoittamaan nuoria kiinnostavista asioista nuorten omista näkökulmista. Tekstejä tehdään innosta ja intohimosta, he sanovat.

Aiheet

  • No categories

Etsi blogista

Copyright © 1996-2018 Turun Sanomat | Sivun alkuun | Etusivulle