Extreme

« Kriteerit kesälle | Loppukesän kelpaamattomuusongelma »

Rentoutumista mökkeilyn parissa

Aihe Uncategorized, 4.8.2017 14:28, Peppi Kukkonen

Ah, mökkielämän ihanuus. 11 ja puolen tunnin ajomatkan jälkeen olemme saapuneet mökillemme keskellä ei-mitään. Ympärillä vain hiljaisuus ja ajoittaiset ohikulkumatkalla olevat porot. Täydellinen rauha ja mahdollisuus rentoutumiseen.

Tosiaan, aikamoinen kontrasti normielämääni ja asumiseeni Turun keskustassa. Aina on kiire paikasta toiseen, ja nyt asiaa miettiessäni tajuan, etten edes muista, milloin olisin viimeksi pitänyt ihan rehellisen vapaapäivän ilman jonkinlaisia velvoitteita. Viime kesänä en ehtinyt mökille lainkaan, mutta isoisän iloksi sain tänä vuonna omistettua jopa neljä päivää mökkielämälle.

Hiljaisuus ja rauhoittuminen tuntuu kyllä hyvältä. Se tekee minut aivan eri ihmiseksi; milloin muka viimeksi on nähty Peppi tyytyväisenä pesemässä perunoita? Tapahtumapaikan sijoittuessa kerrostaloasunnon keittiön sijasta mökin laiturin nokkaan varpaat vedessä pyörien tuntuu tavallisesti pakkopullakin tyyneltä mietiskelyhetkeltä.

Lapsuuteni parhaat kesämuistot sijoittuvat mökillemme. Hillan poiminta keskellä suota, sulkapallopelit, muikkumarkkinat, uisteleminen järvellä mehiläishattu hyttysten vuoksi päässä auringon laskiessa, vesisodat ja nuotiokeitokset. Näihin on aina mukava palata vanhojen aarteiden löytyessä kaapeista.

Tätä en olisi ikinä uskonut sanovani, mutta paras asia kuitenkin metsän keskellä mökkeilyssä on niin huono internetyhteys, että oikein ärsyttää. Sen vuoksi ei tulekaan oltua koko aikaa puhelimella, kuten liian usein itselläni ainakin on tapana, vaan tulee oikeasti tehtyä asioita. Käytyä marjametsässä, soudettua järvellä ja seikkailtua luontoreiteillä. Niitä asioita, jotka saavat hengittämään vähän vapaammin ja päästämään irti ylimääräisestä stressistä. Suosittelen muillekin.

Kommentoi

Extreme Extreme-blogit

  • Extremen blogia kirjoittavat Turun ja lähialueen oppilaitoksissa opiskelevat nuoret. Extremeläiset pyrkivät kirjoittamaan nuoria kiinnostavista asioista nuorten omista näkökulmista. Tekstejä tehdään innosta ja intohimosta, he sanovat.

Aiheet

  • No categories

Etsi blogista

Copyright © 1996-2018 Turun Sanomat | Sivun alkuun | Etusivulle