Extreme

« “Vielä on kesää jäljellä” | Rentoutumista mökkeilyn parissa »

Kriteerit kesälle

Aihe Uncategorized, 28.7.2017 23:17, Johanna Elomaa

Kesään kohdistuu aina paljon odotuksia ja oletuksia. Niille parille kuukaudelle asetetaan tietyt pykälät, joiden tulee täyttyä, jotta ne voidaan todella tuntea kesäksi. Pelkkä kalenterin sana ei siihen riitä.

Kesällä kuuluu olla lämmin. Silloin ei saa sataa, ei ainakaan useana päivänä. Kesään kuuluu mansikat ja jäätelö, yhdessä tai erikseen. Talviturkki tulee heittää— mitä nopeammin, sen parempi. Kavereita nähdään usein. Kesällä reissataan ja löhöillään, rannalla vietetään useampi päivä. Kesään ei kuulu kiire eikä stressi. Ei tietenkään, sillä kuuluuhan kesään myös loma.

Mutta mitä silloin, jos kesän tunnusmerkistö ei täytykään? Jos sää on kylmä ja sateinen, eikä veteen uskaltaudu sääriä syvemmälle. Tai kun ilma ja vesi vihdoin lämpenevät, niin onkin jo sinilevää. Jos ystäväporukan aikataulut menevät koko kesän ajan ristiin. Jos kesätyöt vievätkin kaiken vapaa-ajan, tai pääsee kotiin aina vasta auringon laskettua.                                                                         Voiko se edes olla oikea kesä? Onko silloin hypätty suoraan keväästä syksyyn, vaikka puut vielä vihertävätkin.

Tämä kesäni on hyvin paljon omien oletusteni vastainen. Kyllä se on silti kesä, pakko sen on olla. Todella erilainen kuin aikaisemmat, mutta miten jokainen vuosi voisikaan olla samanlainen. Tänä kesänä vapaapäiväni ovat vähissä— omasta tahdostani tosin. Toisaalta voin iloisesti todeta, ettei kesääni ole ainakaan tähän mennessä kuulunut yhtään päivää, jona olisin ollut tylsistynyt. Ja kyllä ne vähäiset vapaapäivät tuntuvat monenkertaisesti paremmilta, kuin jos olisin koko kesän lomalla. Edessä on kuitenkin vielä monta muuta kesää, jotka voin elää monella eri tavalla.                            Ja voihan sen talviturkin heittää vaikka syyskussa.

Kommentoi

Extreme Extreme-blogit

  • Extremen blogia kirjoittavat Turun ja lähialueen oppilaitoksissa opiskelevat nuoret. Extremeläiset pyrkivät kirjoittamaan nuoria kiinnostavista asioista nuorten omista näkökulmista. Tekstejä tehdään innosta ja intohimosta, he sanovat.

Aiheet

  • No categories

Etsi blogista

Copyright © 1996-2018 Turun Sanomat | Sivun alkuun | Etusivulle