Extreme

« Välivuosikammo | Kriteerit kesälle »

“Vielä on kesää jäljellä”

Aihe Uncategorized, 15.7.2017 0:01, Tilma Hirvonen

Kun kesä alkoi, tein innoissani listoja. Halusin olla varma siitä, että saan tehtyä ihan kaiken. Tahdoin saavuttaa, oppia ja kokea.

Niin teinkin. Matkustin Italiaan, jossa sain nähdä Roomaa, makoilla rannalla Cattolicassa ja tutkia Milanon katuja. Reissun lopuksi opin millaiset ovat aidot italialaiset uima-allas-bileet vierailulla tuttavaperheeni luona. Olen tehnyt paljon töitä, enemmän kuin koskaan ennen. Olen parantanut tanssitaitojani, tutustunut uusiin ihmisiin ja ottanut vastaan opiskelupaikan.

Entä nyt kun kesää on enää muutamia viikkoja jäljellä? Listalla on vielä… enemmän kuin puolet asioista tekemättä. Aika loppuu väkisinkin. Päivät täyttyvät töistä ja illat on ohjelmoitu. Yksi matka on tiedossa ja sitten onkin jo elokuun loppu. Haluan saada kesästä kaiken irti. Välillä kuitenkin tuntuu siltä, että ilman ohjelmointia aika on kuin hiekkaa joka valuu sormien läpi.

Olen tullut siihen tulokseen, että loputon suunnittelu ja listojen tekeminen ei kuitenkaan ole vastaus kysymyksiini. Parasta ehkä on kuitenkin se, että ei tiedä mihin päätyy. Kun aamulla herätessään ei tiedä kenen kanssa viettää iltaa Aurajoen rannalla tai minkä uuden taidon pystyy kirjoittamaan vanhojen joukkoon.

Tänään päätinkin heittää listat roskikseen, laittaa aurinkolasit päähän ja nauttia kesästä. Rennosta kesästä. Ehkä ei ole myöhäistä oppia vain olemaan. Kesästä voi saada kaiken irti myös makaamalla riippumatolla aamuhämärästä yöhön saakka hyvän kirjan tai televisiosarjan kanssa.

Aion myös syödä mansikoita. Koko talven edestä mansikoita. Mitä sinä aiot tehdä tämän vuoden arvokkailla kesäviikoilla?

Kommentoi

Extreme Extreme-blogit

  • Extremen blogia kirjoittavat Turun ja lähialueen oppilaitoksissa opiskelevat nuoret. Extremeläiset pyrkivät kirjoittamaan nuoria kiinnostavista asioista nuorten omista näkökulmista. Tekstejä tehdään innosta ja intohimosta, he sanovat.

Aiheet

  • No categories

Etsi blogista

Copyright © 1996-2018 Turun Sanomat | Sivun alkuun | Etusivulle