Extreme

« Jatkuva lähtölaskenta | Välivuosikammo »

Uimaranta vai yo-kirjat?

Aihe Uncategorized, 1.7.2017 8:04, Peppi Kukkonen

Syksyn 2017 ylioppilaskirjoitukset lähenevät koko ajan, ja vaikka vielä ollaankin kesäloman alkupuolella, on jo aika miettiä kirjoituksiin valmistautumista. Itselläni syksyn koitoksena edessä ovat englanti sekä lyhyt matematiikka.

Vaikka tiedän matematiikan vaativan vielä paljon tehtävien harjoittelua ja yhden kurssin itsenäistä opiskelua, tuntuu aloittaminen ylivoimaisen vaikealta. Aine itsessään ei tunnu kovin mieluisalta, ja nyt toivon, että olisin ollut joka kurssilla skarppina. Kuitenkin joka kerta kun meinaan pitää lukupäivän, tulee eteen jotakin muuta menoa. Järkevintä olisi ollut lukea huolella kesäkuun sadepäivien läpi, jotta loman loppupuolella ehtisi nauttia täysillä toivon mukaan tulevista hellepäivistä.

Englannin opiskelu puolestaan on sujunut paljon sutjakkaammin. Pidän muutenkin kielten opiskelusta, ja englanti on aina tuntunut mielenkiintoiselta aineelta sekä luontevalta kieleltä käyttää. Siksi kävinkin mielelläni heti loman alussa seikkailemassa kirjaston hyllyjen välissä etsien englanninkielistä kesälukemista. Mukaani tarttui Bridget Jones -sarjan uusin teos Bridget Jones’s Baby. Kirja on kulkenut mukanani niin kampaajalla kuin uimarannallakin, ja hauskaan juoneen uppoutuessa karttuu sanavarasto helposti. Lisäksi olen katsonut englanninkielisiä elokuvia ja dokumentteja englanninkielisillä tekstityksillä, jotta vaikeidenkin sanojen kirjoitusasut jäisivät mieleen. Kesän lopulla kertaan vielä kielioppia.

Onneksi kesää on vielä yli puolet jäljellä, joten vielä ei ole aika stressata liikoja. Lukusuunnitelman tekeminen ja siinä pysyminen olisi kuitenkin tärkeää, jotta lukeminen ja rentoutuminen pysyvät tasapainossa.

Tänään matkani vie Turusta Helsinkiin yöksi, ja ajomatka kuluu nopeasti Bridget Jonesin parissa.

Kommentoi

Extreme Extreme-blogit

  • Extremen blogia kirjoittavat Turun ja lähialueen oppilaitoksissa opiskelevat nuoret. Extremeläiset pyrkivät kirjoittamaan nuoria kiinnostavista asioista nuorten omista näkökulmista. Tekstejä tehdään innosta ja intohimosta, he sanovat.

Aiheet

  • No categories

Etsi blogista

Copyright © 1996-2018 Turun Sanomat | Sivun alkuun | Etusivulle