Extreme

« Kuuden päivän paastokuuri | Uimaranta vai yo-kirjat? »

Jatkuva lähtölaskenta

Aihe Uncategorized, 23.6.2017 12:00, Saana Sjoblom

Minulla on huono tapa asettaa odotukseni johonkin tulevaan tapahtumaan jättäen täten nykyhetken huomioimatta. Oli kyseessä seuraava lomamatka tai naisten vapaaehtoisen asepalveluksen aloittaminen, lasken päiviä tai tunteja aina johonkin. Näin kymmenen päivää ennen varusmiespalvelukseni alkamista joudun muistuttamaan itseäni siitä, että tänään minun tulisi laskea tunteja ainoastaan tämänpäiväisen juhannusaaton juhlieni alkuun.

Hetkessä eläminen on arvokas taito, jonka haluaisin oppia. On turhauttavaa katsoa ajassa taaksepäin ja muistaa, kuinka ei osannut arvostaa juuri sitä kyseistä päivää tai seuraa ollessaan liian innoissaan jostain myöhemmästä. Olisinpa muistanut nauttia viimeisestä kahvituokiosta ystävieni kanssa ennen vaihto-oppilasvuoteni aloittamista. Sen sijaan, että kysyin mitään heidän sen hetken kuulumisistaan, kerroin minä vain tulevista omistani.

On tärkeää, että jokaisella on jotain, mitä odottaa innolla. Väsyttävimmästäkin työpäivästä selviää helpommin silloin, kun suunnittelee jo mielessään seuraavan vapaapäivän aktiviteetteja. Olisi silti suositeltavaa olla laskematta työpäivän jäljellä olevia tunteja, sillä kellojen vältteleminen saa ajan kulumaan nopeammin. Kukapa ei olisi todistanut tätä katsomatta hetkeen kelloa kuvitellen, että viidessä minuutissa olisi kulunut jo tunti tai pari. Tulevaisuuden toiveajattelun sijaan pitäisi vain keskittyä täysillä juuri tähän hetkeen. Mitä, jos lopettaisimmekin jatkuvan lähtölaskennan ja nauttisimme tapahtumista ajallaan?

Kommentoi

Extreme Extreme-blogit

  • Extremen blogia kirjoittavat Turun ja lähialueen oppilaitoksissa opiskelevat nuoret. Extremeläiset pyrkivät kirjoittamaan nuoria kiinnostavista asioista nuorten omista näkökulmista. Tekstejä tehdään innosta ja intohimosta, he sanovat.

Aiheet

  • No categories

Etsi blogista

Copyright © 1996-2018 Turun Sanomat | Sivun alkuun | Etusivulle