Extreme

« Sekunnissa valmis elämään | Kuuden päivän paastokuuri »

Elokuva-seikkailu: Villi sydän

Aihe Uncategorized, 9.6.2017 23:59, Tilma Hirvonen

”This whole world is wild at heart and weird on top” - Lula

Neljänhengen kaveriporukkani pitää aina välillä leffa-iltoja. Näiden iltojen olennainen idea on, että jokainen saa valita ihan minkä tahansa elokuvan katsottavaksi välittämättä muiden mielipiteistä tai elokuvista. Näin saamme joka kerta neljä aivan erilaista elokuvakokemusta.

Viime kerralla kokoonnuimme jälleen yhteen. Kun tuli erään kaverini vuoro valita elokuva, hän myönsi, ettei itsekään tiedä siitä mitään. Se tulisi olemaan komediaa ja toimintaa yhdistävä klassikko, jossa pääosaa esittää Nicolas Cage. Laitoimme elokuvan pyörimään, enkä ole koskaan elämässäni nauranut niin paljon.

Kyseessä oli Wild at heart - Villi sydän. Tämä 1990 ilmestynyt David Lynchin ohjaama elokuva on kerrassaan uskomaton luomus. Se on Cannesin elokuvajuhlilla palkittu ja siinä näytellyt Diane Ladd sai roolisuorituksellaan Oscar-ehdokkuuden.

Villi sydän seuraa Sailoria ja Lulaa, kahta rakastavaista, jotka ovat pakomatkalla. Juoni ei ole monimutkainen. Siihen ei oikeastaan edes ehdi kiinnittämään huomiota, sillä elokuva on täyttä toimintaa ensimmäisistä sekunneista viimeisiin asti. Siinä on myös varsin kummallisia ja hulvattomia kohtauksia sekä käsittämättömän hauskoja ja välillä jopa selkäpiitä karmivia hahmoja.

Meidän porukalle elokuva sopi täydellisesti. Se lähti pyörimään sopivasti kahden elokuvan jälkeen, kun olimme jo toisen vuorokauden puolella. En muista, että olisimme koskaan nauraneen niin paljon yhden elokuvan aikana. Enkä muista minkään elokuvan ikinä ihmetyttäneen niin paljon. Voisi melkein sanoa, että olimme shokissa koko elokuvan ajan, sillä kohtaus kohtaukselta tapahtui aina vain mahdottomampia asioita.

Villi sydän on toiminta, komedia ja varmasti klassikko, mutta se on myös kauhua, fantasiaa, trilleriä, musikaalia sekä romanttista draamaa. En tiedä, onko genreä mihin tätä elokuvaa ei voisi pudottaa.

Tämä elokuva sopii kaveriporukalla katsottavaksi. Mielellään hilpeässä tunnelmassa, sillä se on villi reissu. Löytyy netflixistä!

Kommentoi

Extreme Extreme-blogit

  • Extremen blogia kirjoittavat Turun ja lähialueen oppilaitoksissa opiskelevat nuoret. Extremeläiset pyrkivät kirjoittamaan nuoria kiinnostavista asioista nuorten omista näkökulmista. Tekstejä tehdään innosta ja intohimosta, he sanovat.

Aiheet

  • No categories

Etsi blogista

Copyright © 1996-2018 Turun Sanomat | Sivun alkuun | Etusivulle