Extreme

« Ystävänpäivä 24/7 365 edition | On aika hiljaa kiittää ja kättä puristaa »

Ehkä sittenkin stressaa

Aihe Uncategorized, 11.2.2017 0:16, Johanna Elomaa

Kävin lukiossa vastikään stressinhallintakurssin. Helpolta kuulostava kurssi, josta saisin valmistumiseen tarvittavan määrän merkintöjä.                                                                   Sinäänsä ihan turha minulle, koska en edes osaa stressata. Olen varmaan vaan luonteeltani niin rento. Tätä samaa mantraa hoin toistuvasti.

Olin väärässä.

Nopeasti minä, tämä huoleton persoona, opin olevani todellakin stressin kovassa otteessa. Tämän ymmärtäminen oli yllätyksen lisäksi helpotus. Se selvensi, ettei koko ympäristöni olekaan yhtäkkiä muuttunut aivan käsittämättömän ärsyttäväksi enkä sittenkään taida olla nukkumatin alituisen hyökkäyksen kohteena. Se on sitä kuuluisaa stressiä.

Ei ole vaikeaa arvata tämän johtuvan koulusta ja viimeistä puristusta vailla olevista ylioppilaskirjoituksista. Vaikka yritän takoa itselleni, että kirjoitusten merkitys on loppupeleissä pieni, niin kyllä niillä on minulle väliä, piste. Varmaan pitäisi huolestua, jos en kokisi minkään näköistä painetta ja stresii puuttuisi kokonaan. Kai stressi kertoo juuri siitä, että välitän. Osaisimpa vain käyttää tilan hyödykseni lamaantumisen ja kiukuttelun sijaan.

Useimmissa tilanteissa väitän silti edelleen olevani suhteellisen stressitön. Olen ylpeä, että pienemmissä ja mitättömissä asioissa osaan järkeillä, onko syytä murehtia. En kuitenkaan kaikessa. Mieltäni rauhoittaa suuresti ajatus siitä, että on tämä pian ohi. Sitten voin taas olla oma stressitön itseni.                                                                                                                                       Tai sitten siirtyä stressaamaan jotain muuta tärkeää. Vaikka ylioppilasjuhlieni kahvikuppien väriä tai kakun täytteitä.

Kommentoi

Extreme Extreme-blogit
Extreme-blogit
Aiheet

  • No categories

Etsi blogista

Copyright © 1996-2012 Turun Sanomat | Sivun alkuun | Etusivulle