Dirty Harri

« Eerolan Juhon parempi räppi |

Suputekstiä

Aihe Yleinen, 12.12.2014 15:04, Harri Nordell

Et sie mittään ossaa, sanoi mies rautakangella. Kohkaat runujen kanssa, kukkaan ymmärrä mittään. Tairakkos eres jonkun elukkasarun?
Tairanpa:

Ykski saamarin kettu istu punasella persiillään varvikossa ja heitteli mustikkaa. Ihan selvästi pillunhakumatkalla. Nyt retkitauolla.
Mie mithän pillusta tiiä, haukotteli kettu. Kolottaa. Olin kymppinä tukinuitossa Pohojanmaalla. Iso suma pärskii vieläkin Klapuanjoen sillan alla. Jouduttiin hakkeen appuun  klapikone. Sehän kurja upposi heti. Mie pakhoon pinkasin ja uittokeksit söin.
Taisi olla pöljä.

Oli hidasta niin kuin faabeleissa aina.  Mitenkä liemi, olisivatko pysäyttäneet ajanoton tuolla maailmansuoran päässä? Tiiä, ryki kettu. Mie en piru piittaa. Mie oon noppein kaikista.
Mikä se oli tuonkin sanomaan? Räähkä. Miten niin noppein?
Mie nykyään inhalaattoria käytän, opasti ruostenaama.
Nuhhaako sillä?
Nuhhaa?  Elä luule. Miun kirsu on ihan kylymä.

Kettu sanos: Mie löysin inhalaattorin kansanperintämuseon seinustalta. Talthen korjasin. Siinä on oikija rununkerruuveivi, valokuvvaamo tarakassa eli kehystämö, kolome pyörää, ketjuvälitys ynnä survimet, satulatoloppa ja tankoki. Mutta perintälaite on kadonnut.

Sie lemmon supikoira! Suputekstiäkö sie taas syötät?
Ai mie? Et sie mithän tiedä. Soita ja korpia tarpomallako tätä kansaa on peritty. Ei veikkonen.
Tämä on kuule I.K. Inhan aeto ja kansanuskorekisterissä oleva kulkupeli eli inhalaattori.  Lammet kuten ojatki  tällä värkillä ylitettiin että rapa lensi.

Värkkiä otethiin nyt ressun alta. Mihin räähkä?
Mie täällä Tuppervaaralle polkasen jos ei ennen piian hattaraa näy. Siellon marthojen kippokutsut. Mie vielä kaikkien kipot avvaan.

HARRI NORDELL

Kommentoi

Harri Nordell

  • Kirjoittaja on Turun Sanomien kulttuuritoimittaja ja runoilija. Tähänastiseen tuotantoon kuuluu viisi runokirjaa ja viimeksi on ilmestynyt (2011) Sanaliekki äänettömyydessä - Valitut runot 1980-2006 (WSOY). Runoja on palkittu ja käännetty monille kielille.

Blogi-arkisto

Aiheet

Etsi blogista

Copyright © 1996-2018 Turun Sanomat | Sivun alkuun | Etusivulle