Asia on pöydällä

« Kuka pelkää Suur-Turkua? | Turun hieno sopimus risoo »

Säästö- ja lääkekuurilla

Aihe Ei luokittelua, 13.8.2009 17:09, ossi.rajala

Turun edessä olevaa syksyä ei käy kateeksi. Kaupunki ottaa vastaan samaan aikaan sekä globaalin taantuman iskuja että globaalin sikainfluenssapandemian. Kansainvälisyys näyttää kääntöpuolensa ikävällä tavalla. Ikään kuin ongelmia ei olisi omasta takaa tarpeeksi ennestään.
Hoitajien ja lääkäreiden lomautuksista päätettiin Turussa luopua, sillä muuten kyyti kävisi lomautusten ja sikaflunssan riivaamassa kaupungissa todella kylmäksi. Entuudestaan alimiehitetyt hoitopaikat joutuvat ilman lomautuksiakin varmasti venymään todella paljon, sillä influenssa kaataa hoitohenkilökuntaakin sängyn pohjalle lepäämään.
Sosiaali- ja terveystoimen lomautusten peruminen aiheuttaa seuraaviksi viikoiksi kaupungin rahakirstunvartijoille lisää päänvaivaa. Seuraavaksi on laskettava, miten lomautusten perumisesta tuleva, vähintään 1,6 miljoonan euron kokoinen lasku maksetaan? Otetaanko lisää velkaa vai höylätäänkö vielä jostain muualta? Ikävä päätös, mutta sekin on tehtävä.
Samanlaisia ongelmia on tosin varmasti monessa muussakin työpaikassa syksyllä. Lisääntyvät sairauslomat kasvattavat töihin jäävien työtaakkaa, mikä puolestaan lisää heidän riskiään sairastua. Jos tiukan taloustilanteen takia sijaisia ei voida ottaa, noidankehä on valmis.
Yhtaikaiset säästö- ja lääkekuurit taitavat syödä toinen toisiaan.

Kommentoi

Ossi Rajala

  • Kirjoittaja on paikallista politiikkaa silmällä pitävä vapaa toimittaja. Turkulaisessa politiikassa päätökset jätetään usein pöydälle lisämietintää varten. Tässä blogissa turkulaisen ja lounaissuomalaisen politiikan pohtiminen jatkuu edelleen.

Blogi-arkisto

Etsi blogista

Copyright © 1996-2018 Turun Sanomat | Sivun alkuun | Etusivulle