Amurin varrella

« Pääsekö Amur play-offseihin ? | Lomalle Turkuun »

Gagarin cup alkaa

Aihe Yleinen, 29.2.2012 10:21, Hannu Jortikka

Joukkueemme on odotellut 3 päivää Moskovassa play-off:sien alkamista. Kiertueemme alkoi 10 päivää sitten Habarovskista ja olemme pelanneet tällä välillä Moskovassa, Pietarissa ja Riikassa. Ei todellakaan ole normaali suomalainen valmistautuminen kauden tärkeintä vaihetta varten!
Joukkueeni terveystilanne on suorastaan karmea, 6 pelaajaa poissa kauden loppuun asti. Joukkueeni keskushyökkääjistä ovat pitkillä sairaslomilla Vrana, Nikulin ja Korotkov, joten ykkös-, kakkos- ja neloskeskushyökkääjät eivät enää pelaa tällä kaudella. Tämähän tulee vaikuttamaan kaikkein eniten erikoistilanne peläaamiseen. Kutsuimme 2 uutta junioria Habarovskista ja junioreiden määrä nousi jo kuuteen, tämä on ehdottomasti aivan liikaa. KHL ei ole kasvattajaliiga vaan ammattilaisliiga! Samalla olemme tuhonneet junioreidemme menestys mahdollisuudet runkosarjassa. Kaiken lisäksi Jan Lasak on poissa 2-4 viikkoa, joten meidän on peluutettava Muriyginia maalissa kaikissa peleissä. Kova on paketti hänelle ottaen huomioon rajun aikataulun, 4 peliä viiteen päivään ja 6000 lentokilometria.
Omsk on yksi sarjan suurista ja joukkueen pelaajamateriaali on hyvä. Kaiken lisäksi joukkue on löytänyt voittavan pelin Raimo Summasen alaisuudessa. Joukkueen hyökkäyskalusto on laaja ja hyvinkin laadukas. Ei ole sattuma, että Omsk sijoittui toiseksi kivikovassa lohkossamme. Meidän on pystyttävä ylittämään itsemme joka ainoassa pelissä ja voi olla ettei sekään riitä!
Minua on hymyilyttänyt uutisointi ja keskustelu KHL:n ympärillä koko kauden. Google käännökset muuttavat asiat monta kertaa lähes päälaelleen ja lehdistötilaisuudesta tulkkien jälkeen venäläisten nettisivujen kautta suomalaiseen nettiin on pitkä ja kivinen tie! Liian monta kertaa olen joutunut toteamaan asioden ja sanomisieni muuttuneen totaalisesti, mutta so what!
Riikassa oli sankka turkulaisjoukko katsomassa peliämme, ja sain vastailla moniin mielenkiintoisiin kysymyksiin pelistä, sen tasosta verratuna sm-liigaan ja elämästä Venäjällä. KHL herättää paljon mielenkiintoa suomalaisissa jääkiekkofaneissa, eikä todellakaan turhaan. Kokemus Riikassa oli varmasti mieleenpainuva, sillä Riika on yksi fanaattisimmista kiekkokaupungeista KHL:ssä.
Omat suosikkini Gagarin cupin voittajaksi ovat SKA, DYNAMO Moskova, TRAKTOR ja OMSK.

7 Vastausta artikkeliin “Gagarin cup alkaa”

Julle: 29.2.2012 kello 16:10

Kovasti koetellaan joukkuetta senttereitten puutteella. Koittakaahan silti pistää hanttiin ja laittaa Rami laulukuoroon! Onnea matkaan!

jusu: 29.2.2012 kello 17:00

KHL on ollut “kovan”Liigan maineessa mielessäni,mistä lienee sellainen mielleyhtymä syntynyt ?
SKAn pelejä muistan nähneeni 70-luvulla Rajan
yli ja ilman ääntä silloisesta Moskovan TV kakkosesta.Linkkiasema lienee ollut Viipurissa?
Muutama päivä sitten katselin nykymeininkiä
KHL-ottelusta ja voi olla kunhan Joukkueista tulee tutumpia,että tunneside johonkin tiimiin syntyy ?
Balderis taisi olla Riikasta silloin ennen…

Kyllä, Balderis on ehdottomasti vanhan ajan ykköstähti. Nykyään Sandis Ozolins on Latvian ykköspelaaja.

VilleP: 29.2.2012 kello 18:34

Kertakaikkiaan rankin mahdollinen aikataulu pudotuspeleille heti alkuun ja poissaolot syö käsiä järkyttävästi!
Junnut tietysti ovat innoissan mahdollisuudesta mutta
kuinka tasokas juniorijoukkue teillä on jos pystyt arvioimaan vaikka sm-liigan A-Junioreiden keskitasoon?
Millaisia vahvuuksia ja heikkouksia teidän junnuilla on verrattuna suomalaisiin?

SISUA Summasta vastaan ja kaikki on plussaa tästä eteenpäin.

Komentti: Juniorijoukkueemme oli viime vuonna 6., joten se on kokonaisuudessaan tasokas. En pysty vertaamaan Suomen ja Venäjän sarjoja, mutta juniorisarja täällä on kylläkin vaativa matkoineen ja aikaeroineen.

VA: 1.3.2012 kello 14:39

Vaikeaahan tuo junnusarjojen vertailu on sikälikin, että sarjassa ei ennen tätä kautta ollut pelannut yhtään suomalaista. Barys Astanan junnujoukkueeseen kuitenkin hankittiin Ilveksestä Suomen U20 porukkaan kuulunut maalivahti Ville Kolppanen sekä Olli Henriksson. Kolppanen oli viime kaudella Ilveksen A ykkösmaalivahti, ja tällä kaudella peliaikaa olisi tullut LeKissä. MHL:ssä kuitenkin joukkueensa selvä kakkosmaalivahti, pelaten kuitenkin peliaikaa saadessaan hyvin. Olli Henriksson oli alkukauden Ilveksen A:n tärkeimpiä hyökkääjiä pelaten hieman yli 1 pisteen ottelukeskiarvolla. MHL:ssä kuitenkin kärkiketjuissa tähän mennessä 0,5 pistettä ottelua kohden, ollen kuitenkin tärkeä pelaaja. Sanoisin pelitasollisesti MHL:n olevan melko tasoissa Nuorten SM-liigan kanssa. Osa joukkueista selvästi kovempia, osa heikompia. Kuitenkin juuri nuo todella pitkät matkat + aikaerot ja muu meininki kehittänevät pelaajaa paremmin tulevaisuutta varten. Sekä pelaajana, että ihmisenä.

AMUR: 1.3.2012 kello 20:14

kattelen streamista peliä Omsk vs Amur ja täytyy todeta että harmiksi Omsk oli joka osa-alueella parempi.paljon täytyy Amurin parantaa jos meinaa yhdenkin voiton napata kivikovalta Omskilta.

Anastasiya: 3.3.2012 kello 12:56

Hello Hannu. That our boys in Omsk it did yesterday is simple not really, I consider that the Avangard by miracle has avoided defeat)

Jpe Vtanen: 5.3.2012 kello 10:36

Neljä peliä viiteen päivään kertoo, ettei KHL ole vielä “oikea” ammattilaisliiga. Jonain päivänä sielläkin (ja Suomessa) ymmärretään, että playoffsit pelataan joka toinen päivä tahdissa.

NHL ei välitä MM-kisoista tai EHT-turnauksista. Itsenäinen liiga. KHL välittää.

Kommentoi

Hannu Jortikka

  • Hannu Jortikka on pitkän uransa aikana valmentanut jääkiekkojoukkueita neljässä eurooppalaisessa huippuliigassa. Tällä kaudella Jortikka valmentaa Amur Habarovskia KHL-sarjassa Venäjällä.

Blogi-arkisto

Aiheet

Etsi blogista

Copyright © 1996-2018 Turun Sanomat | Sivun alkuun | Etusivulle