Amurin varrella

« Runkosarjan viimeinen rutistus | Gagarin cup alkaa »

Pääsekö Amur play-offseihin ?

Aihe Yleinen, 14.2.2012 8:04, Hannu Jortikka

Runkosarjassa on vielä jäljellä 5 ottelua ja voittoja joukkueeni kaipaa varmistaakseen teoriassakin paikkansa pudotuspeleihin. Juuri ennen maaottelutaukoa joukkueemme kohtasi kahdesti viivan alapuolella olevan Metallurg Novokuznetskin ja saimme kaivettua vain 2 pistettä. Joukkueeni tuntuu olevan hieman väsynyt ja haluton, mutta myös Peter Vranan poissaolo näkyy kentällä liiankin paljon.
Maaottelutauon olemme käyttäneet harjoitteluun ja viikonlopun lepoon. Itse vierailin Shanghaissa, joka on käsittämättömän suuri ja hektinen kaupunki. Pilvenpiirtäjät muodostavat selvän maamerkin ja joki jakaa kaupungin puoliksi. En voi sanoa tutustuneeni kovinkaan paljoa kiinalaiseen elämänmenoon, koska keskusta muistutti mitä tahansa amerikkalaista suurkaupunkia. Merkkiliikkeitä oli joka kadunkulma täynnä, ostamista kyllä riittää !
Sarja jatkuu meillä perjantaina , kohtaamme kotona YUKRAn ja sunnuntaina vielä Metallurg Magnitogorskin. Heti maanantai lennämme Moskovaan, sieltä Pietariin ja edelleen Riikaan. Viimeistään siellä tiedämme, olemmeko onnistuneet viemään Amurin ensimäistä kertaa KHL:n pudotuspeleihin ? Teimme tänään suunnitelman siltä varalta, että pelaamme play-offsien ensimmäisellä kierroksella. Viimeisen runkosarjan ottelun jälkeen lennämme Moskovaan kolmeksi päiväksi harjoittelemaan ja keskittymään ennenkuin siirrymme mahdolliselle pelipaikkakunnalle. Hotellit ja jäät on varattu Sokolnikista ja Spartak on ollut avulias auttamaan kaukoidän poikia. Pelit alkavat rajusti, pelaamme vieraissa 1.3 ja 2.3, jonka jälkeen 4500-5000 km lentomatka. Kotipelit olisivatkin heti 4.3 ja 5.3 huh, huh….
Tilanne on kokonaisuudessaan melko erikoinen, ei tietoa pelaataanko vai ollaanko reissussa lähes 2 viikkoa ? No tavoitehan on ollut koko kauden meno play-offseihin ja siellä pärjääminen.
Myös oma jatko Venäjällä on auki. Tapasin seuramme presidentin Mr Krizmannin eilen ja hän ilmoitti seuran olevan kiinnostuneen mahdollisesta jatkosta. Agenttini saavat hoitaa jatkon, koska Venäjällä on hyvin tärkeää juridisesti ja kielellisesti olla asiantuntemusta. Haluan ehdottomasti jatkaa KHL:ssä ja toivon asian ratkeavan mahdollisemman nopeasti. Asiaa jouduttaa kummasti muutama voitto !

17 Vastausta artikkeliin “Pääsekö Amur play-offseihin ?”

Artte Jomur: 16.2.2012 kello 22:49

Kyllä jatkoa on tiedossa. Kielioppi on niin kovassa tikissä , että sen huomaavat varmasti kaikki alalla !.

Aleksi: 18.2.2012 kello 0:47

Millaiset oli tunnelmat ennen ja jälkeen Yugra-matsin? Loisto homma, että puristitte todella tärkeän voiton! Pari vielä niin sitten pleijaripaikkaa ei uhkaa edes teoria.

Mitä porukkaa muuten tonne Riikaan on tulossa? Kirjoitit jossain vaiheessa, että iso poppoo vissiin Turusta? Onko siellä Siperiassa käynyt vuoden aikana suomalaisia teikäläistä morjestamassa? Matka nyt on mitä on, eikä Turusta ihan suoraan lennetä… Miten muuten paikallinen media suhtautuu sun ja joukkuern tekemisiin? Onko kriittistä, asiantuntevaa yms?

Kyllä se pleijaripaikka sieltä tulee, varmasti!

Komentti: Tunnelmat olivat ennen peliä hieman jännittyneet ja pelin jälkeen luonnollisesti riehakkaat. Riikaan on tulossa Turun Erotuomarikerhon porukka, mun kavereita, sukulaisia ja perheeni. Kun tein sopimuksen tänne moni kertoi tulevansa sinne kauas, mutta ei ole näkynyt vaimoni lisäksi kuin parhaillaan täällä olevat Timppa ja Jarkko. Julkinen sana on ollut hyvinkin innostunutta ja varsinkin Moskovan lehdistö on ollut kiinnostunut joukkueeni tekemisistä.

Antti: 18.2.2012 kello 2:20

Terve Hannu!

Paljonko sulle jää omaa aikaa keskimäärin vaikka yhdessä viikossa? Luulisi että kun on noin pitkät lentomatkat vieraspeleihin, niin vapaa-aika on kortilla. Mitä yleenä teet vapaa-ajalla siellä?

Komentti:harjoituskaudella vapaa-aikaa ei ollut, koska treenit olivat 2x päivässä. Pelikaudella kotipelien aikana vapaa-aikaa on runsaasti ja käytän sen arkipäiväisiin asioihin. Pyrin ulkoilemaan, jos ilmat vaan sen sallivat. SKYPE on kovassa käytössä ja seuraan luonnollisesti netin välityksellä Suomen tapahtumia. Kun palaamme vierasreissulta, menee kaikki aika palautumiseen ja univelkaan!

Hessu: 19.2.2012 kello 15:52

Joko alkaa olla varma toi playoff-paikka? Paljon saa tapahtua ihmeellisiä asioita, jos se tän päivän voiton jälkeen karkaa.

Onko noissa ylempänä olevissa, mahdollisissa vastustajissa millaisia eroja? Matkustaminen on tietty aina oma lukunsa, mutta pelillisesti?

Onko teillä muuten käytössä siellä bazaa? Oletko tekemisissä suomalaisten muiden valmentajien kanssa vai ovatko “vihollisia” siinä missä muutkin koutsit siellä?

Komentti: Paikka varmistui 15 min sitten, kun OMSK voitti Novokuznetskin. Kaikki kärjessä olevat joukkueet ovat suurseuroja. Rahaa ja resursseja on kiitettävästi ja pelillisesti joukkueet ovat hyvin tasaisia ja saman tyylisiä.
Meillä on baza, mutta olemme niin paljon pois kotoa jo muutenkin, että olen katsonut parhaaksi antaa pelaajien olla perheittensä luona. Olen puhelinyhteydessä oikeastaan vain Kari Jalosen kanssa. Ei valmentajat ole keskenään vihollisia, koska ongelmat ovat kaikilla samat!

Hessu: 19.2.2012 kello 16:26

Onnea!

Siellä riittänee nyt selkääntaputtelijoita…? Eikös toi ole Amurin historian ensimmäinen pudotuspelipaikka? Miten muuten toi eilen Suomessa uutisoitu Lasakin loukkaantuminen? Onko niin, ettei pelaa tällä kaudella? Yksi mitat täyttävä veska siellä vissiin on muutenkin Lasakin lisäksi, mutta mitä hänen takanaan? Joku junnu?

Miten siellä juhlitaan tänään pudotuspelipaikkaa? Kai sä sentään pelaajille vaparin huomiseksi annoit…?

Komentti: Juttu on kyllä erittäin iso seuralle ja koko alueelle. Historian ensimmäinen pudotuspeli odottaa! Lasakin loukkaantuminen on tietysti kurja juttu, eikä vähiten hänelle itselleen. Meillä on tosi hyvä venäläinen veskari Murigin, mutta pitää toivoa hänen pysyvän terveenä, koska sitten löytyy vain junnumolareita.
Juhlat jatkuu, 15.30 lentokoneella Moskovaa, Pietariin ja Riikaan!

Lauri: 20.2.2012 kello 15:18

Onnistuiko presidentinvaaleissa äänestäminen siellä? Sen enempää politiikasta puhumatta kiinostaa tuo tekninen toteutus.

Ei onnistunut, ihmettelen kylläkin. Moni suomalainen työskentelee kaukana pois pääkaupungeista.

VA: 20.2.2012 kello 16:52

Onnittelut jatkosopimuksesta!

Aku: 20.2.2012 kello 19:05

http://www.iltasanomat.fi/khl/khl-pomo-ylistaa-hannu-jortikkaa/art-1288450234681.html

Kiitosta ja kunniaa tulee - ja syystä. Tässä vaiheessa kiinnostaa, tuliko kyselyjä paljon muualta: Venäjä, Suomi, Ruotsi, Sveitsi… Komea temppu viedä tuo porukka pleijareihin, eipä siihen moni ulkopuolinen ennen kauden alkua uskonut.

Onnea!

Komentti: Minua kiinnosti vain ja ainoastaan KHL. Agenttini kertoi useista eri mahdollisuuksista, mutta asiat menivät kohdalleen loppujen lopuksi eli valintani oli helppo.

Kirsti: 20.2.2012 kello 19:28

Hei Hannu!

Onnittelut jatkosopimuksesta ja siitä, että pääsitte jatkopeleihin, tavoitteet on saavutettu! Kaukana olet siellä, ettei lento Turusta Espanjaan taida tuntua enää missään.

Minua kiinnostaa ruokapolitiikka, muukin kuin kaviaari iltapalana. Mitä joukkue syö, kun olette kotona normaalioloissa, poikkeaako
palkonkin meikäläisestä?

Syömme hyvin tavallisesti: lohta, pastaa,lihaa,riisiä,erilaisia salaatteja ja tietysti venäläisiä keittoja borsch ja suosikkikeittoani pelemeeni!

Jakke: 20.2.2012 kello 22:36

Moi!

Alkuun onnittelut jatkosopimuksesta! Minua kiinnostaa miten ehdit noin hektisessä menossa pitää omasta kunnosta huolta. Jatkuva reissaaminen ja aikavyöhykkeiden ylittäminen on kuluttavaa ja vaatii hyvää kuntoa. Ehditkö vetää lenkkiä, käydä salilla tai hiihtämässä jne.

Komentti: Kovilla on kroppa ja pää välillä. Kuntopyörä on tullut tutuksi niin kotihalilla kuin hoteileilla. Pyrin myös ulkoilemaan mahdollisuuksien mukaan.

Seija: 21.2.2012 kello 12:57

Onnea play off -paikasta ja jatkosopimuksesta! On hienoa kun elämässä voi tehdä sitä mikä tuntuu omalta

Jorkke: 21.2.2012 kello 23:45

Olipa mahtava suoritus Hannu! Onneksi olkoon jatkosopimuksesta. Vaatii kyllä lujaa luonnetta lähteä tekemään töitä toiselle puolelle palloa, itään.

VilleP: 23.2.2012 kello 1:42

Atlant kaatui komeasti moskovassa! Tähtäätte play off paikan varmistuttua uusin tavoittein.
Pyritte tietenkin voittamaan loput runkosarjan ottelut mutta onko jotain toivevastustajaa ekalla kierroksella?

Ei ole, pelataan sarja loppuun ja ihmetellään sitten!

Anastasiya: 25.2.2012 kello 16:33

Hello Hannu! I Russian, but was a shame yesterday to me that Petersburg is in Russia, you have perfectly consulted, only Sashu is a pity…the prompt to it of recover

VA: 26.2.2012 kello 3:07

Jääkö joukkue länteen Riika-matsin jälkeen, sillä pudotuspelit kuitenkin alkavat vierasottelulla jo 3 vai 4 päivän päästä?

Maanantaina lennämme Moskovaan, jossa harjoittelemme pari päivää Sokolnikissa. Spartak on junaillut meille jäät ja kopit käyttöön täksi ajaksi. Aloitamme vieraissa torstaina ja perjantaina, jonka jälkeen siirrymme Habarovskiin. Kotipelit ovat sunnuntaina ja maanantaina. Tämän jälkeen tarvittaesa vieraissa, kotona ja vieraissa joka toisena päivänä.

Aleksi: 26.2.2012 kello 20:56

En tiedä mitä mieltä itse olet, mutta onhan tämä huikea tilanne: Jortikka vs. Summanen! Siinä on herkuteltavaa kerrakseen myös Suomen medialla. Muistuu mieleen 99-kukkaruukkukevät, TPS vs. IFK. Ja kaikki mahdollinen mitä sen sarjan ympörillä tapahtui…

Menkää jatkoon! Turkulaisena kaikki sympatiat on sun joukkueen puolella! Altavastaajana on hyvä lähteä tuohon pariin.

Janne (Tku): 26.2.2012 kello 22:02

Onnittelut jatkosopparista ja jatkopaikasta!

Kommentoi

Hannu Jortikka

  • Hannu Jortikka on pitkän uransa aikana valmentanut jääkiekkojoukkueita neljässä eurooppalaisessa huippuliigassa. Tällä kaudella Jortikka valmentaa Amur Habarovskia KHL-sarjassa Venäjällä.

Blogi-arkisto

Aiheet

Etsi blogista

Copyright © 1996-2018 Turun Sanomat | Sivun alkuun | Etusivulle