Amurin varrella

« Pakkanen paukkuu | Runkosarjan viimeinen rutistus »

Talvinen tammikuu

Aihe Yleinen, 5.1.2012 23:11, Hannu Jortikka

Muutaman päivän loma päättyi yhtä nopeasti kuin se oli alkanut koto Suomessa. Yhteys Helsingistä Habarovskiin oli tuskainen, 9 tunnin odotus jatkolennolle Moskovassa. Venäjällä on aina uuden vuoden aikoihin paljon peruutettuja kotimaan vuoroja. Vietin 6 tuntia tästä ajasta Moskovan keskustassa kävellen ja ihmetellen miljoonakaupungin rauhallisuutta. Liikkeistä suurin osa oli kiinni, ja liikenneruuhkat olivat hävinneet jonnekin.
Venäjän voi sanoa olevan kiinni tänä vuonna 10 päivää, sillä viimeinen työpäivä oli 30.12.11 ja paluu töihin tapahtuu vasta 10.1.12 ! Siirrettyjä vapaapäiviä ja pyhiä venäläisen kalenterin mukaan. Ihmisiä kyllä liikkuu joka puolella, ja varsinkin lapsiperheet ulkoilevat yhdessä paljon.
Astuttuani ulos lentokoneesta Habarovskissa minua kohtasi kylmä paukkuva pakkanen, elohopea näytti -30 astetta ! Habarovskissa tammikuu on todella kylmä, lämpötila likkuu öisin 25-35 -asteen välissä. Päivisin aurinko paistaa suurimmaksi osaksi täydeltä taivaalta ja lämpötila nousee jopa 10 astetta. Valoisa aika on yllättävän pitkä, jopa kello 10-18.30 välillä. Ulkona liikkumisen voi estää kylläkin pohjoistuuli, joka on käsittämättömän raaka.
Kirjoitan blogiani kello 05.30 aamulla, koska aikaero on tällä kertaa vaikuttanut jo 3:tta päivää ja nukkuminen öisin on ollut hyvinkin katkonaista. Merkillisintä tässä aikaeron sopeutumisessa on se, että joka kerta vaikutukset ovat erilaiset ja on vaikea ennakoida tilannetta.
Joukkueeni kohtaa illalla Dynamo Minskin ja meillä on revanssin paikka, sillä hävisimmehän ensi kohtaamisen Minskissä. Joukkueeni terveystilanne on parantunut hieman, mutta edelleen on poissa 2 puolustajaa ja 2 keskushyökkääjää , joista varsinkin senttereiden puuttuminen on vaikuttanut selvästi viime aikaisiin tuloksiin. Tarvitsemme 7-8 voittoa jäljellä olevista peleistä, jotta käytännössä play-offseihin selviäminen varmistuisi. Tämä olisi hyvin tärkeää koko Habarovskin kiekolle, koska joukkue ei ole KHL:ssä päässyt koskaan edes play-offseihin. Joukkue on kylläkin kovan urakan edessä, sillä joudumme matkustamaan vielä 3 kertaa Moskovaan ja sieltä edelleen pelipaikkakunnille. Käytännössä lentokilometrejä tulee 7 viikon aikana noin 40 000, ja tämähän tarkoittaa kerran maapallon ympäri !

8 Vastausta artikkeliin “Talvinen tammikuu”

Anastasiya: 7.1.2012 kello 5:36

Да таковы реалии российской действительности=) Удачи Вам в предстоящих матчах, как всегда болеем всем городом)

Aku: 8.1.2012 kello 15:54

Upea voitto tärkeään saumaan tänään! Onko ollut puhetta paikallisten kihojen kanssa ensi kaudesta? Onko sulla sopimusta, saako seura sinne kauas uusia profiilipelaajia?

Millä mielin tuohon KHL:n tähdistöotteluun? Hieno kunnia, lienetkö ensimmäinen suomalaiskoutsi siellä vai onkohan Heikkilän Kake aiemmin ollut?

Komentti: Jokainen voitto tällä hetkellä on todella tärkeä, koska runkosarja lähenee loppua ja taistelu jatkoon menosta kiihtyy. Sopimukseni loppuu ja haluan katsoa kaikki mahdollisuudet Venäjällä. Amurin ei ole helppo saada ns. nimekkäitä vahvistuksia, lähinnä sijainnin ja rahan takia.
Tähdistöpeliin lähden innostuneena, näkee senkin tapahtuman ja olen ylpeä saadessani jatkaa Kari Heikkilän avamaa polkua.

Seija: 9.1.2012 kello 10:18

Moskovan TsSKA kaatui ihan kunnolla! Ei ole entinen suurseura enää entisellään ja hyvä niin. Kyllä muuallakin kuin Moskovassa osataan pelata.

Levan Tvaltvadze: 9.1.2012 kello 16:20

Veikkaan että Hannu ei jää Habarovskiin. Isommat seurat tarjoavat varmasti sellaista porkkanaa että pieni Amur ei pysty vastustamaan tarjousta. Ihan niinkuin sm-liigassa - mitä voivat SaiPa tai HPK Jokereille? Ei mitään…

Aku: 11.1.2012 kello 0:30

Hienoa, että jaksat päivitellä kuulumisia. Niitä on pirun mielenkiintoista lukea, kun ei tuo venäjäkään oikein taivu. Mitähän toi ekakin viesti tarkoittaa???

Sun kiekkovuosien varrella lienee sattunut niin paljon kaikenlaista, että jonkun pitäisi kirjoittaa niistä kirja! Vai onko jo sovittu?

Komentti:
Joku habarovskilainen seuraa hyvinkin tarkasti, ja osaa suomea. En tiedä tarkalleen mitä hän kirjoittaa, mutta tulkkini Arkadi sanoi juttujen olevan ihan positiivisia. Vuosien varrella on todellakin sattunut ja tapahtunut uskomattoman paljon asioita niin negatiivisia kuin enimmäkseen positiivisia, mutta kirjaa ei toistaiseksi ole tulossa. Minulle riittää ainakin nyt , että vaimoni myy kirjoja !

juupa juu: 16.1.2012 kello 10:03

Googlen kääntäjällä selviää. Sitä varmaan tuo Amurin fanikin käyttää.

Aleksi: 18.1.2012 kello 22:03

Vielä muutama voitto ja tavoite playoffpaikasta on saletissa! Vakuuttavaa jälkeä joukkueen kanssa, jonka materiaali on mitä on. Jos ja kun tuon nipun pleijareihin viet, on se saavutuksena todella kova. Voivat tietyt epäilijät unohtaa ivailunsa, jonka mukaan Jortsu on auringonlaskun valmentaja.

Onko sulla muuten joku bonari pleijaripaikasta? Onko asema muuten sellainen, että seurajohto täyttää kaikki mahdolliset toiveesi nyt kun työsi jälki on ollut tuollaista.

Komentti: Play-off on seuran tavoite ja sitä kohden mennään, mutta jokainen piste on kovan työn takana.
Minulla on bonus, joka on tapana Venäjällä. Syksyn jälkeen olen saanut seurajohdon luottamuksen ja yhteystyö pelaa erinomaisesti.

jussi: 26.1.2012 kello 8:12

удачи в играх весной.

Kommentoi

Hannu Jortikka

  • Hannu Jortikka on pitkän uransa aikana valmentanut jääkiekkojoukkueita neljässä eurooppalaisessa huippuliigassa. Tällä kaudella Jortikka valmentaa Amur Habarovskia KHL-sarjassa Venäjällä.

Blogi-arkisto

Aiheet

Etsi blogista

Copyright © 1996-2018 Turun Sanomat | Sivun alkuun | Etusivulle