Amurin varrella

« Kauden puoliväli | Talvinen tammikuu »

Pakkanen paukkuu

Aihe Yleinen, 10.12.2011 14:11, Hannu Jortikka

Venäjän vaalit menivät melko näkymättömästi ohi ainakin täällä Habarovskissa. Äänestäminen oli vaisua koko maassa ja meillä äänestysprosentti jäi 46:een, joka on alhainen tällä alueella. Julisteita ei näkynyt kaupungilla paljoakaan ja muutenkin oli vaikea havaita duuman vaaleja. Platinium areenalla oli yksi iso juliste ja se kuului luonnollisesti Pietarin poikien puolueelle. Autonkuljettajani Sergei kertoi ihmisten olevan turhautuneita koko vaaleihin, koska kaikki aika menee normaaleilla ihmisillä elannon hankkimiseen.
Marraskuun aikana vaalit olivat kaikkein eniten näkyvillä Omskissa, jossa näin poliisien erottelevan puolueiden kannattajia toisistaan. Samoin OMSK AREENA:lla näkyi valtapuolueen mainoksia niin hallin ulkopuolella kuin myös sisällä. Omskin oblast on Avangard Omskin ylivoimaisesti suurin sponsori !
Viimeiset kaksi viikkoa ovat olleet henkisesti melko raskaita lähinnä huonosti menneiden pelien takia. Ulkoilu on myös jäänyt liian vähälle lähinnä kovien pakkasten ja tuulien vuoksi. Lämpötila on laskenut monina öinä jopa yli -20 asteeseen. Joukkue ei ole pystynyt samaan lentoon kuin alkukaudella ja sehän on päävalmentajan vika ? Joukkueemme sairaslista on toivotonta katseltavaa, pelaajia on poissa puolustuksesta 2 ja ennen muuta kolmen keskushyökkääjän puuttuminen näkyy meidän viisikkopelissä. Tähän lisätään vielä pari laituria, soppa on melkoinen. Mutta niillä mennään , joita on käytettävissä ! Edelleen yritän katsoa ja oppia venäläistä elämänmenoa ja jääkiekkoa. Ehkäpä vaikeita hetkiä lieventäisi, jos minulla olisi valmennustiimissä suomalaisia apulaisia ?
Joukkueessa on käynyt melkoinen puhuri, ja jo 4 pelaajaa on joutunut jättämään paikkansa uusille yrittäjille. Kaiken kaikkiaan joukkueen hankinnoista yli puolet ovat ollut täysiä floppeja ja syyllisten hakeminen on jo kovassa käynnissä. Itse en ole onneksi liannut käsiäni, ja vain Mäenpää ja Petruzalek ovat tulleet suosituksestani. Täällä on tyypillistä syyllisten hakeminen lähes kaikissa asioissa ja päitä on pudottava. Seuran toimistolta sai jo yksi johtaja nopean lopputilin ja asian ympärillä on ollut uskomaton hyssyttely. Seuran varapresidentti ilmoitti asian minulla päivän jälkikäteen ja jatkoin teatteria ymmälläni, vaikka olin kuulut asian tunti erottamisen jälkeen ! Edelleen saan kuulla päivittäin: Hannu, sun pitää ymmärtää . Venäjällä kaikki on mahdollista !
Meillä on vielä 5 peliä jäljellä tämän vuoden puolella, ja sen jälkeen joukkueella on neljän päivän lakisääteinen vapaa. Näillä näkymin olen tulossa lyhyelle Turun vierailulle suoraan Ufasta, jossa pelaamme vuoden viimeisen matsin. Tähänkin pitää laittaa pieni varaus. Venäjällä kaikki on mahdollista !

9 Vastausta artikkeliin “Pakkanen paukkuu”

VA: 10.12.2011 kello 16:02

Tänä viikonloppuna konferenssin 3. sijan kannalta tärkeä tuplamatsi Baris Astanaa vastaan. Ensimmäisessä ottelussa Astana oli parempi lukemin 2-5. Kenties koko sarjan paras puolustaja, Kevin Dallman, iski jälleen tehot 0+3. Viimeisissä 6 matsissa tehnyt 11 pinnaa, ja on nyt koko KHL:n historian pistepörssissä sijalla 5. Ilmeisen vakuuttavaa oli Kevinin pelaaminen muutenkin tuossa pelissä?

Komentti: Hän pelasi hyvän ottelun ja on ylivoimissa erittäin vaarallinen.

Rolando: 11.12.2011 kello 10:37

Hei, vkonlopun ensimmäinen matsi meni takaa-ajossa juostessa. Nyt toinen on 3-0 kahden erän jälkeen, ja otteet ihan toista luokkaa kuin eilen. Pienet asiat muuttavat itseluottamuksen ja pelin kulun totaalisesti. Tällä kertaa läpiajo, ohjaus ja Mäenpään lerppa tekivät tuhoja.
Kysymys: Jyri-Petteri näkyy tuomitsevan molemmissa peleissä. Mitä mieltä olet tuomaritoiminnasta sikäläisesti? Kansainvälinen tuomari Bulanov tuntuu kansainvälisissä peleissä sotkevan totaalisesti, vähän kuin Jyri-Petteri vielä Suomessa tuomitessaan. Onko Bulanov myös siellä pihalla, ja paraniko tuomaritoiminnan taso Rönnin siirtyessä KHL-tuomariksi samoin kuin SM-liigan taso parani samassa yhteydessä?
Kommentti: Tuomareiden taso on todella kirjava, en pysty kertomaan montako päätuomaria toimii KHL:ssä. Kotiinpäin vedetään muutamalla paikkakunnalla reilusti, herää kysymys ? Venäjällä kaikki on mahdollista ! Rönn oli ensimmäiset pelit meillä ja hoiti ruutunsa ihan ok !

Seija: 12.12.2011 kello 10:46

Miltä Pietarin SKAn peli vaikutti kun olivat Habarovskissa pelaamassa?

Komentti: SKA tuli peliin hyvin keskittyneenä ja latoi nopeasti 0-3, ja sen jälkeen peli oli luonnollisesti ohi. Pelaatessaan joukkueena on sarjan eliittiä. Loistava pelaajamateriaali, joka on tasapainoisempi kuin edellisinä vuosina.

Veikko: 13.12.2011 kello 16:55

Moi.
Näitä kirjoituksia on kiva seurailla. Itse X-Neuvostoliitossa töitä tehneenä tiedän, että mahdottomatkin, sekä hyvät että huonot jutut olivat yllättäen ja yllätyksenä mahdollisia. Tuskin meno NL:n ajoilta nykyVenäjällä on paljon muuttunut. Nyt itse Sveitsissä valmentelemassa, ja täälläkin tulee aika ajoin “melkeen kaikki on mahdollista” juttuja. Ei muuta kuin tsemppiä ja Hyvää Joulua.

Janne (Tku): 13.12.2011 kello 17:38

Katselin youtubesta Amur-Barys maalikoosteen ja kiinnitin siinä huomiota yleisön mahtavaan huutoon kotijoukkueen tehdessä maalin…Tuli mieleen vanha kunnon Kupittaa…Tänä päivänä Turkuhallissa tuollaista meteliä on turha mennä kuuntelemaan,mutta sellaista toivoisin sinnekin…
Onnittelut murskavoitosta,se teki Amurin joukkueelle hyvää…
Onnea ja menestystä…

Komentti: Meillä on varmasti sarjan parhaita ja fanaattisimpia faneja. Tilanne on kuulema ollut sama jo monta vuotta, vaikka lunta on tullut tupaan kotona. Myös Riikassa ja Minskissä yleisö on tärkeä osa koko tapahtumaa. Kupittaalla viimeisinä kausina oli kylläkin, ei suomalainen tunnelma !

FiliN. (Khabarovsk): 16.12.2011 kello 4:31

Mr. Jortikka,
I want to congratulate you with your birthday. You are very positive man full of energy. You encouraged our team for fighting each rival. Hope you stay next season.
Bless you and cheers!

anastasiya khabarovsk: 16.12.2011 kello 15:14

Good evening, Hannu! I want to congratulate you on your birthday and wish you good health, good luck in everything!

Sunkristy: 16.12.2011 kello 15:29

Dear Hannu! Happy Birthday for you! I wish you happiness. We love you. With best wishes from Khabarovsk.

Levan Tvaltvadze: 17.12.2011 kello 17:38

Hyvää syntymäpäivää HANNU! Mitä luulet Raimon paluusta Avangardiin? Oliko sinulle yllätys että Summanen sai uuden sopimuksen?

Komentti: Yllätys ja suuri , mutta toisaalta Rami on hyvä valmentaja ja niitä tarvitaan !

Kommentoi

Hannu Jortikka

  • Hannu Jortikka on pitkän uransa aikana valmentanut jääkiekkojoukkueita neljässä eurooppalaisessa huippuliigassa. Tällä kaudella Jortikka valmentaa Amur Habarovskia KHL-sarjassa Venäjällä.

Blogi-arkisto

Aiheet

Etsi blogista

Copyright © 1996-2018 Turun Sanomat | Sivun alkuun | Etusivulle