Amurin varrella

« Pieni hengästystauko | Pakkanen paukkuu »

Kauden puoliväli

Aihe Yleinen, 25.11.2011 12:30, Hannu Jortikka

Joukkueemme teki neljännen vierasturneensa tällä kertaa Hanty-Manskiin,Magnetogorskiin ja Omskiin. Matka oli todella raskas kaikkine käänteineen. Sain jälleen todeta suunnitelmieni menevän uusiksi useampaan kertaa ja edelleen pitää paikkansa toteamus: Venäjällä kaikki on mahdollista !
Lensimme Ural Airlinesin reittikoneella Habarovskista Novosibirskiin. Koneemme oli Air Bus 320 ja kaikki tuntui olevan aikataulussa, kunnes koneen kapteeni ilmoitti meidän tekevän teknisen välilaskun Chitaan. Pysähdys kesti kaiken kaikkiaan 3 tuntia ja syyksi ilmaantui bensiinipula Chitan lentokentällä, joten kone alas ja auttamaan saman yhtiön toista konetta , joka oli ollut kentällä jo 8 tuntia ilman bensaa. No pääsimme perille Hanty-Manskiin reilusti myöhässä ja eikun sänkyyn ja pelaamaan seuraavana päivänä. Peli oli meille vaikea ja onneksi saimme rangaistuslaukausten jälkeen 2 pistettä mukaamme. Pelin jälkeen kiire taas kentälle, mutta kentältä tieto charter-kone ei pysty laskeutumaan Hanty-Maskiin, joten meidän oli palattava hotellille takaisin.
Kaupunki on kasvanut muutamassa vuodessa 75000 asukkaan lähiöksi. Oljy ja kaasu hallitsee koko kaupungin toimintaa. Siellä järjestettiin ampumahiidon mm-kisat vuonna 2010 ja joukkueen nimi on YUKRA, josta päästään ugrilaisuuteen .Kaupungin luonto on kuin olisi Suomessa ja eiköhän se ole suurinpiirtein meidän leveysasteilla ? Kaupungissa järjestettiin muutama vuosi sitten suomalais-ugrilaisten kansojen maailmankokous, johon meidän Tarjamme osallistui Venäjän,Unkarin ja Viron johtajien kanssa.
Magnitogorsk on Venäjän metallurgin kehto jo ennen toista maailmansotaa. Kaupungin yleiskuva on karu ja valtavat savupiippurivistöt hallitsevat kaupunkikuvaa. Joukkue(Metallurg)on yksi KHL-liigan suurista ja se kyllä näkyy seuran toiminnoissa. Halli on viimeisen päälle ja, jos ei pärjätä niin kuin nyt niin vaihdetaan valmentajia ja ostetaan Suomesta muutama sopimuksen alainen pelaajaa(Ahonen ja Lajunen) !
Omskissa olimme 4 yötä ja se on todellinen jääkiekkokylä. Kaikkialla törmää tavalla tai toisella kiekkoon. Siellä on myös uusi ja moderni areena , johon mahtuu peräti 10200 katsojaa. Kaukan taivaan rannassa näkyi savupiippurivistö, koska Omskissa sijaitsee usean öljy-yhtiön jalostustehtaat. Voitimme jälkimmäisen pelin riemukkaasti 1-2, joten suhteellisen tyytyväinen on pakko olla. Pelin jälkeen taas kiireesti koneeseen ja pitkä matka kohti kotia, johon saavuimme 4 tuntia laskettua myöhemmin kaikkien lentokenttä hässäköiden ja välitankkauksien jälkeen.
Sunnuntaina kohtaamme Dynamo Riikan, jonka jälkeen puolet runkosarjasta on jo pelattu. Riika ottelun jälkeen meillä on vielä 6 kotiottelua ja joulun vietämme pelimatkalla Kazanissa, Nizhekamenskissa ja Ufassa. Uutena vuotena joukkueella on kolmen päivän sopimuksen mukainen vapaa.

8 Vastausta artikkeliin “Kauden puoliväli”

Levan Tvaltvadze: 26.11.2011 kello 0:10

Hei Hannu! Mitä luulet, olisiko hyvä idea saada suomalainen joukkue KHL-sarjaan?

Ajatuksena on ihan hyvä, mutta en jaksa uskoa sen olevan taloudellisesti kovinkaan kannattavaa. Kustannukset ja palkat ovat liian suuret verrattuna ainakin alkuvuosien katsojamääriin.

Анастасия: 26.11.2011 kello 3:22

Здравствуйте, хотела только сказать, что все выездные матчи болельщики смотрели и переживали вместе с Вами, а первый матч в Омске показывали у нас в кинотеатре Гигант. Удачи Вам в домашней серии=)

Jesse: 28.11.2011 kello 13:24

Terve Hannu!

Tämä on kyllä ehdottomasti mielenkiintoinen blogi, kiitokset siitä. Olen seurannut tätä alusta asti. Venäjä (pois lukien Pietari) on itselle kovin tuntematonta aluetta ja siten tietysti KHL-sarja. Ja kun Habarovsk vielä ei sijaitse kovin lähellä Suomea. Oletko laskenut, paljonko kertyy lentokilometrejä kauden mittaan? Käsittääkseni teidän kaikki vieraspelit taidetaan mennä lentäen?

Tähän mennessä minulle on kertynyt kotoa Turusta tänne, harjoitusturnaus Astanassa ja 4 vierastrippiä 74000 km. Jäljellä on vielä 4 vierastrippiä, joten kilometrejä tullee noin 130000 km. Kaikki reissut vaihdellen joko reittikoneilla tai charterkoneilla.

Levan Tvaltvadze: 28.11.2011 kello 23:31

Hei Hannu! Lahdessa HIFKi ja Pelicnsit tekivät “Vitjazit” pari päivää sitten. Oli kyllä hurjan näköinen tappelu. Onko teidän joukkueessa “poliiseja” jotka pystyvät tappelemaan “Vitjazin” kanadalaisia vastaan. Mitä mieltä muuten olet “Vitjaz” joukkueesta - pitäisikö se sulkea pois liigasta kokonaan?

Joukkueessani ei ole “poliiseja”, ja ottelussamme Vitjazia vastaan kentällä oli vain yksi idiootti , muut olivat pelikiellossa tuolloin. Hänkin yritti muutaman kerran löytää Petruzalekin, mutta tällä kertaa se ei onnistunut. Vikahan löytyy liigan johdosta, heidän pitää antaa riittävät ukaasit Vitjazin seuran johdolle.

VA: 4.12.2011 kello 15:00

Tänään ilmeisesti kohtuu helpottava voitto Sibiristä. Petruzalek ratkaisi jatkoajalla ja orastava tappioputki katkaistu.

Tottakai oli mukava voittaa, mutta asioiden taakse on pakko aina katsoa. Meillä on ollut jo pitkään henkinen ja ehkäpä myös fyysinen “lama”, ja tämä on tuonut mukaanaan liian monta maalin tappiota. Suurin syy lienee loukkaantumiset, niitä on ollut meidän tasoiselle joukkueelle aivan liikaa. Tästäkin pelistä puuttui 5-7 avauskokoonpanon äijää ! Kaiken huipuksi meiltä ei löydy farmijoukkuetta, joten pelaajat tulevat suoraan junioreista ja ero siitä sarjasta KHL:ään on suurempi kuin esimerkiksi Suomessa.

Анастасия: 5.12.2011 kello 7:50

Hello Hannu! You yesterday at the press conference said the panic among the fans. I can assure you that no panic, no, we all understand and that would not happen, we will support You and the Amur! We believe you with all succeed!!!

VA: 7.12.2011 kello 17:25

Kovaa kritiikkiä kazakkimediassa, koskien Viktor Aleksandrovin potkimista. Tosin lähdekkin on kaukana objektiivisesta, haastateltu Aleksandrovin äitiä.

Komentti: Se on hyvä, että ainakin äiti on huolissaan tästä pojasta (26 v) !

Ruslan: 9.12.2011 kello 12:35

Aleksandrov itkee myös Venäjän mediassa, ettette tulleet toimeen ollenkaan keskenään. Mutta eipä huolta, ei tuota Aleksandrovia edes kukaan kaipaa KHL:ssä ja veikkaisin tien vievät VHL:n puolelle.

Komentti: Valitettavasti en voi kommentoida asiaa juuri nyt, soppa on kaiken kaikkiaan niin kiemurainen ja mukana kuinkas muuten, raha ! Pelaamaan hän ei pystynyt, mutta astuin isoille varpaille.

Kommentoi

Hannu Jortikka

  • Hannu Jortikka on pitkän uransa aikana valmentanut jääkiekkojoukkueita neljässä eurooppalaisessa huippuliigassa. Tällä kaudella Jortikka valmentaa Amur Habarovskia KHL-sarjassa Venäjällä.

Blogi-arkisto

Aiheet

Etsi blogista

Copyright © 1996-2018 Turun Sanomat | Sivun alkuun | Etusivulle