Amurin varrella

« Väsyneitä matkamiehiä | Kauden puoliväli »

Pieni hengästystauko

Aihe Yleinen, 14.11.2011 11:44, Hannu Jortikka

Joukkue sai hyvin ansaitun tauon kaksi peliä liian myöhään ! Joukkueeni oli juuri niin väsynyt ja loppuun palanut kuin olin pelännyt. Loukkaantumiset ovat osa tätä bisnestä ja ne on vain hyväksyttävä, mutta niiden vaikutukset voivat olla uskomattoman kovia. Joukkueessamme on tällä hetkellä remontissa peräti 6 pelaajaa ja meillähän ei ole farmijoukkuetta, joten pelaajista on pulaa! Meidän ykköspakin loukkaantuminen on jättänyt kovan arven ja ennenkaikkea epävarmuuden koko puolustuspeliin. Kolmessa viime ottelussa on verkko heilunut 14 kertaa omassa päässä ja se on aivan liikaa, kaiken lisäksi Mikko Mäenpää oli vatsataudissa surullisessa Dynamo-ottelussa. Alexander Osipov pääsee takaisin vasta helmikuussa, joten joukkueeni tilanne on kriittinen. Meillä on ollut remontissa koko kauden kesän puolustuksen ykköshankinta Andrei Muchatsev ja häntä ei ole näkynyt hallilla elokuun jälkeen !
Tauolla piipahdin lyhyellä kaupunkilomalla Beijingissä, joka sijaitsee vain runsaan 2 tunnin suoran lennon päässä. Kaupunki on valtava ja katsottavaa riittää paljon pidemmäksikin aikaa. Kävin luonnollisesti Great Wall Badalingilla, Ming Tombs Museossa, Tianamen Aukiolla, Kielletyssä Kaupungissa… Aika meni todella nopeasti, ja katsottavaa olisi riittänyt vaikka pariksi viikoksi. Mutta Kiinan valtava kehittyminen on myös muuttanut sen ulkoista kuvaa ehkä liiankin eurooppalaiseksi ? On surullista nähdä kaikkien kauppakatujen olevan toistensa kopioita joka puolella maailmaa.
Paluu Habarovskiin olikin todella tyly, talvi oli saapunut kaupunkiin. Beijingissä oli päivisin jopa +15 ja kotona Habarovskissa oli ilma muuttunut kolmessa päivässa totaalisesti. Kaupungissa on lunta paljon ja lämpötila laskenut jo -10 asteeseen. Liikenne on ollut sekaisin, koska talvi yllätti täälläkin ! Kolareita tuntuu olevan lähes joka kadun kulmassa. Autot jäävät paikoilleen kolarin jälkeen ja alkavat odottelemaan poliisien saapumista. Autonkuljettajani Sergei kertoi odottaneensa kerran koko yön autossa poliisien tuloa, ja kaiken huipuksi joutuneensa vastapuolen kuljettajan kanssa puhalluttettavaksi 9 tunnin odotuksen jälkeen.
Huomenna lennämme Hanty-Manskyyn ja sieltä edelleen Magnetogorskiin ja Omskiin. Neljän pelin vierasturnee tulee olemaan vaikea ja jokainen piste, minkä saamme mukaamme on positiivinen juttu tähän kohtaan.

4 Vastausta artikkeliin “Pieni hengästystauko”

Amur-Eetu: 14.11.2011 kello 15:56

Hyvää tekstiä ja kiitoksia lämpimästä hatusta, ilmoittelen mitä hallilla kommentoidaan.

Tsemppiä peleihin!!!

Анастасия: 15.11.2011 kello 11:28

Да Хабаровск такой город зима приходит неожиданно, в этом году она еще опоздала)) - 10 это еще тепло в январе у нас -30 нормальная температура, держится дней 10 потом теплеет но в среднем -20.
Выезд действительно тяжелый, хотелось бы пожелать Вам удачи! С нетерпением ждем домашних игр Амура)))

Pol: 17.11.2011 kello 6:57

Onnea Hannu Jortikka!

Levan: 17.11.2011 kello 14:31

Jatkuuko ongelmia pelaajan agentin kanssa? Toivottavasti hän on rauhoittunut :)

Venäjällä tuntuu asiat menevän eteenpäin hieman eri tavalla mihin olen tottunut, mutta annoin kyllä seuran johdolle palautteen asiasta ja sanoin olevan turhaa kenenkään yrittävän vaikuttaa peliasioihin tai sitten hommatkaa uusi vetäjä.

Kommentoi

Hannu Jortikka

  • Hannu Jortikka on pitkän uransa aikana valmentanut jääkiekkojoukkueita neljässä eurooppalaisessa huippuliigassa. Tällä kaudella Jortikka valmentaa Amur Habarovskia KHL-sarjassa Venäjällä.

Blogi-arkisto

Aiheet

Etsi blogista

Copyright © 1996-2018 Turun Sanomat | Sivun alkuun | Etusivulle