Amurin varrella

« Pohjoistuuli herätti | Pieni hengästystauko »

Väsyneitä matkamiehiä

Aihe Yleinen, 30.10.2011 13:45, Hannu Jortikka

Kauden kolmas vieraskiertue suuntautui Astanaan,Chelyabinskiin ja Jekaterinburgiin. Reissussa tuli lentokilometrejä noin 11000 ! Pelasimme kiertueen kaksi ensimmäistä peliä jo niin tutussa Astanassa, ja saimme mukaamme peräti 6 sarjapistettä.
Toisen ottelun jälkeen puhelin soi huoneessani noin kello 22.00 ja venäläiseksi esittäytynyt mies kysyi: Olisiko minulla aikaa keskustella hänen kanssaan eräästä meidän pelaajasta, jonka edustaja hän oli ? Vastasin olevani lobbyssa 10 minuutin kuluttua. Tämä keskustelu oli ehkä urani uskomattomimpia, kuinka asioita voi nähdä niin eri tavalla ! Hän oli tyytymätön pelaajansa vastuuseen(peliaikaan),henkilökohtaiseen käsittelyyn(kuriin),……Kaikki oli huonosti hänen pelaajalle ja siitä johtui hänen todella vaatimattomat esitykset. Pelaaja on tämän kauden “huippuhankintoja” ja peli ei oikein ole ottanut kulkeakseen huolimatta suuresta peliajasta ja kaiken lisäksi hän on mukana myös kakkosylivoimassa.
Kaiken lisäksi hän on kärkikastissa +/- tilastossa, kuitenkin siellä miinus puolella !
Keskusteltuamme jonkin aikaa hyvinkin rakentavasti agentti ilmoitti tylysti: Potki pois, jos pystyt ! Maksakaa 50% loppupalkasta ja heti löytyy ottajia , jotka maksavat paljon enemmän! Tämän lisäksi hän tiesi minun vihaavan Venäjää,venäläisiä ja halveksivani venäläispelaajia ! Hän tunsi kuulema seuran johtajia ja järjestävänsä minulle vaikeuksia, jollen tarjoa lisää vastuuta hänen pelaajilleen ! Huh,huh ja sitten petiin nukkumaan.
Kiertueen kolmannen pelin hävisimme Chelyabinskin Traktorille 3-1, ja Traktor oli selvästi halukkaampi voittamaan ottelun. Kaupunki on valtava ja siellä on asukkaita 1,1 miljoonaa. Provinssi oli suljettu ulkolaisilta aina vuoteen 1992 asti, ja se kyllä näkyy kaupunkikuvassa. Kaupungin yleiskuva on suoraan 1970-luvulta.
Pelin jälkeen nopeasti lentokentälle ja koneeseen kohti Jekaterinburgia. Ongelmat alkoivat saapuessamme platalle, odotus kesti 40 minuuttia ja istuimme koneessa odottaen bussia. Vihdoin bussi saapui ja pääsimme terminaaliin. Tämän jälkeen alkoi laukkujen odottelu, joka kesti yli tunnin meille tuntemattomasta syystä. Hotellilla 02.30 ja unta kuulaan ! Olimme charterlennolla ja vuorokoneet menivät ohi kenttäpalvelujen vuorojärjestyksessä. Virallinen selitys ! Jokainen voi mielessään miettiä mistä homma kiikasti?
Viimeinen peli Automobilist Jekaterinburgia vastaan oli meiltä huono, ja saimme pelastettuamme 6:lla 5 :ttä vastaan 50 sekunttia ennen loppua ensimmäisen sarjapisteen ja rankkareilla Jakub Petruzalek vielä extra pisteen. Meidän pitää olla ennemmän kuin tyytyväisiä !
Matka jatkui pelin jälkeen lentokentälle ja ilmaan pääsimme noin kello 22.00. Välilasku eli tankkaus Krasnojarskissa kolmen tunnin lennon jälkeen ja kentällä ilmoitus: Habarovskin kenttä kiinni sumun takia ! Odottelumme koneessa kesti 7 tuntia ennen kuin pääsimme ilmaan ja Habarovskissa olimme kello 19.00 paikallista aikaa. Huomenna harjoitukset ja tiistaina peli Dynamo Moskovaa vastaan. Pelaajat ovat kyllä kovilla aikaerojen takia ja kovasta kotiedusta ei ainakaan tiistaina voi puhua.

5 Vastausta artikkeliin “Väsyneitä matkamiehiä”

Seija: 31.10.2011 kello 11:22

Kaikenlaista uhkailijaa sitä onkin. Taitaa olla turha toivoa, että ko. pelaajan edustaja ymmärtäisi miten typerästi käyttäytyi

Seppo: 3.11.2011 kello 15:13

Niin se vain on, että vaikka kuinka on Bossia päällä ja Rolexia ranteessa, niin aina kuitenkin kun pikkuisen raaputtaa, löytyy se varsinainen minä, tsemppiä Jortsu.

Анастасия Сергеевна: 5.11.2011 kello 12:57

Да после такого не просто даже выйти на игру, не то что выиграть.

werty: 13.11.2011 kello 23:47

Mites siin pelissö sit dynamoo vastaan kävi? Tsemii Jore!!

Turpaan tuli että kolina kävi 2-6 !

sergei: 7.12.2011 kello 11:00

Hurjaa hommaa nuo pelihommat aikaeron kanssa…

Kommentti: Väsymys on kertaantuva juttu kaiken muun lisäksi, joten kai se yhdessä vaiheessa vaikutti myös meidän virkeystilaan peleissä. Itselläni menee itään tultaessa yleensä 2 päivää rytmin palautumiseen.

Kommentoi

Hannu Jortikka

  • Hannu Jortikka on pitkän uransa aikana valmentanut jääkiekkojoukkueita neljässä eurooppalaisessa huippuliigassa. Tällä kaudella Jortikka valmentaa Amur Habarovskia KHL-sarjassa Venäjällä.

Blogi-arkisto

Aiheet

Etsi blogista

Copyright © 1996-2018 Turun Sanomat | Sivun alkuun | Etusivulle