Aimon plokkaukset

« Vasemmiston vastaisku | Into hehkui otsallaan »

Kanervan johdolla

Aihe Yleinen, 22.5.2012 12:40, Aimo Massinen

Kokoomus käy kuntavaaleihin Turussa Ilkka Kanervan johdolla. Kokoomuksen Turun aluejärjestön puheenjohtaja Harry Nordqvist julisti Turun Sanomissa suureen ääneen, että “Kanerva on tervetullut kokoomuksen listalle”.

Täytyy sanoa, että kokoomuksessa on rohkeita poikia. Tehkööt tuomioistuimet millaisia tuomioita tahansa, oikeita tai vääriä, siellä ei niistä mitään välitetä. He antavat ”kansan” päättää.

Entä mikä on se “kansa”, joka valitsee Kanervan taas jatkamaan lahjustuomiosta huolimatta. Kokoomuksen kannattajista löytyy Turusta aina vähintään muutama sata Ike-fania, joka antaa hänelle äänensä, vaikka mies olisi saanut oikeudessa kuolemantuomion - ja ehkä varsinkin silloin.

Kanervasta on tullut tietyille turkulaisille ja vähän muillekin myyttinen hahmo, jonka hairahduksiin ei joko uskota tai niistä ei ainakaan välitetä. Hänelle sallitaan “pojat on poikia” -hengessä paljon enemmän kuin meille tavallisille kuolevaisille.

xxx

Täytyy kuitenkin muistaa, että periaatteessa on hyvin vakavasta asiasta kysymys. Kanerva tuomittiin Helsingin käräjäoikeudessa törkeästä lahjuksen ottamisesta ja virkavelvollisuuden rikkomisesta vuoden ja kolmen kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen sekä pantavaksi viralta julkisista luottamustehtävistä.

Vaikka tuomio ei ole valituksesta johtuen vielä lainmukainen ja se syntyi käräjäoikeudessa äänin 2-1, hän on kuitenkin tällä hetkellä rikoksista tuomittu mies, kunnes toisin osoitetaan - tai sitten ei. Tästä huolimatta Kanerva vetkutteli kauan, ennen kuin suostui jättämään edes puheenjohtajan tehtävän Varsinais-Suomen liiton hallituksessa ja vielä pitempään pitäydyttyäkseen Turun valtuustotyöskentelystä.

xxx

Jos Kanerva olisi toiminut eettisesti ja moraalisesti oikein, hän olisi eronnut väliaikaisesti vähintäänkin maakuntaliiton hallituksen puheenjohtajan tehtävästä jo heti syytteen saatuaan. Eikä korkeamman poliittisen moraalin maissa ei tulisi kysymykseenkään, että tuoreen lahjustuomion saanut asettuisi ehdokkaaksi kaupunginvaltuustoon ikään kuin mitään ei olisi tapahtunut.¨

Kun hovioikeuden päätös asiassa annetaan ehkä vasta 1-2 vuoden kuluttua, Kanerva valituksi tullessaan aikoo ilmeisesti osallistua kokoustyöskentelyyn täysin rinnoin. Tosin normaalistihan Kanerva on valtuustossa loistanut lähinnä poissaolollaan.

xxx

On kuitenkin mahdollista tai ainakin toivottavaa, että poliittinen kulttuuri olisi kasvanut Turussakin siihen suuntaan, että suurella rahalla pelaamisen politiikassa ja varsinkin mahdollisiin rikoksiin syyllistymisen vähättelyn turkulaiset tuomitsevat.

Kanervan rehvakkaan ehdokkuuden luulisi olevan Turun kokoomukselle avoin haava, mikä voi näkyä puolueen vaalituloksessa kokonaisuutena, vaikka Kanerva itse valtuustoon valittaisiinkin.

Kanerva itse pyrkii tietysti esiintymän vain marttyyrina, väärin perustein tuomittuna, minkä hovioikeus tai sen jälkeen korkein oikeus ja viimeistään Euroopan unionin tuomioistuin oikaisee. Tai jos ei oikeutta tapahdu sittenkään, toivottavasti sentään ns. viimeisellä tuomiolla taivaan portilla.

4 Vastausta artikkeliin “Kanervan johdolla”

Herman Lehto: 22.5.2012 kello 16:37

Rikollisjärjestöistäkö kokoomus ehdokkaansa hakee?

selina koski: 25.5.2012 kello 11:25

Taas aimoannos demarijurinaa…on siella kirjoittajankin rivista valittu tuomioita saaneita. Mutta kun muisti on niin valikoivaa laatua!

Mökkiläinen: 26.5.2012 kello 8:36

En äänestä Kanervaa, mutta olen sitä mieltä, että Massinen lyö kirveensä kiveen. Hän on itse ilmoittanut aikovansa ehdokkaaksi Turussa, ja mollaa nyt potentiaalista kilpailijaansa.

Kanervan mahdollinen rikos ei ole puolusteltavissa, mutta hänen tuomionsa ei ole lainvoimainen. Lisäksi alioikeuden äänestyspäätös kertoo, että tuomarit olivat eri mieltä tuomiosta. Massisen syytökset ovat siten aika hataralla ja tarkoitushakuisella pohjalla.

Reilu-Erkki: 29.6.2012 kello 3:43

Aimo ei taida kuulua niihin toimittajiin, jotka haluavat katsoa ja tutkia oikeuden päätöksiä avoimmesti, ilman ennakkoasenteita.

Minäkään en äänestäisi ikinä Kanervaa, mutta siitä huolimatta tutustuttuani Kanervan saamaan tuomioon ja perusteisiin, ymmärrän hyvin kokoomuksen tavan toimia asiassa.

Oikeus ei pystynyt esittämään yhtään pitävää näyttöä Kanervaa vastaan ja on hyvin huolestuttavaa, jos ihminen tuomitaan, syystä, että on aihetta epäillä Kanervan toimineen väärin. Näyttö rikoksesta pitää olla kongreettinen, eikä mikään uskomus, niin kuin tässä tapauksessa on käynyt.

Unohduksiin on myös jäännyt seikka, että kun asiaa perusteltiin, että Kanerva olisi voinut asemassaan toimia väärin on täysin käsittämätön. Suomessa rikoksen suunnittelu ei ole myöskään rikos ja todisteita tällaisesta ei myöskään löydetty, vain pelkkiä olettamuksia, ei muuta!

Minusta valtakunnansyyttäjän Jorma Kalskeen toiminta on hyvinkin kyseenalaista, eikä pelkästään Kanervan asiassa, vaan muutenkin.
Jussi Halla-Ahon saama tuomio ei myöskään ollut oikeuden mukainen, jos sitä vertaa Kalskeen omiin syyttäjättämispäätöksiin, koskien törkeitä kristinuskon rienaamista ja pilkkaamista.

Halla-ahon kirjoitus”Muutama täky Mika Ilmannille” oli kokeilu vallitseeko suomessa kaksoisstandardi ja saamallaan tuomiolla hän todisti, että vallitsee.

Massiselle ei ole mitään merkitystä asioiden todellisella laidalla, vaan pelkästään sillä voidaanko asialla herkutella poliittisen vastustajan lokaamiseksi!

Massisen toiminassa on mielestä hyvin paljon samankaltaisuutta kuin erään turkulaisen yksityisetsivä valtuutetun.

Kommentoi

Aimo Massinen

  • Kirjoittaja on Turun Sanomien eläkkeellä oleva päätoimittaja. Maailmaan mahtuu mielipiteitä, mutta tapahtumien ja ilmiöiden selittäjistä, kokeneista analyytikoista on aina pulaa. Tällä blogipalstalla yritetään avata yhteiskuntaa joskus jopa kirpeän kriittisen huumorin avulla.

Blogi-arkisto

Aiheet

Etsi blogista

Copyright © 1996-2018 Turun Sanomat | Sivun alkuun | Etusivulle